1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Orban: MApN va avea o sumă anuală pentru comenzi pentru companiile româneşti din industria de apărare

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va avea prevăzută anual o sumă prestabilită pentru asigurarea de comenzi pentru companiile româneşti din industria de apărare, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

14 noi, 2019 | Agerpres

Acesta a avut, la sediul MApN, o întrevedere cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cu cel al Economiei, Virgil Daniel Popescu, cu care a discutat despre investiţiile în domeniul apărării.

"Am convenit să existe anual prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi, din bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de apărare", a afirmat Orban la finalul întrevederii.

De asemenea, acesta a discutat cu cei doi miniştri despre participarea României la programele de cercetare în domeniul apărării la nivelul european.

"Am avut discuţii şi despre PESCO şi despre participarea României în programele deocamdată de cercetare-dezvoltare din cadrul iniţiativei pentru apărare de la nivel european şi să fim cât mai prezenţi, să încercăm să fim parte din proiectele de cercetare-dezvoltare şi, evident, ulterior, de proiectare şi de producere a diferitelor arme", a adăugat prim-ministrul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO