1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Orban: Susținem din fondul de rezervă al Guvernului achiziția de tablete pentru elevi și distribuirea de măști persoanelor vulnerabile

Guvernul va susține din fondul său de rezervă achiziția de tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online, precum și cheltuielile cu distribuirea de măști persoanelor vulnerabile, a anunțat joi premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței Executivului.

07 mai, 2020 | ECONOMICA.net

"Am luat decizia de a utiliza resurse din fondul de rezervă al Guvernului pentru achiziția de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, din cauza faptului că nu dețin calculatoare sau tablete", a menționat șeful Executivului.

"De asemenea, tot din fondul de rezervă al Guvernului vom susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele vulnerabile, care e află sub incidența prevederilor legii privind venitul minim garantat. Pregătim actul normativ pentru ședința următoare", a continuat premierul Ludovic Orban.

Grădiniţele, şcolile şi alte unităţi de învăţământ nu se vor deschide până în toamnă, a anunțat președintele la finele lunii trecute.

"Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile. Am dorit și să aflăm ce se întamplă acolo unde experimental s-au deschis scolile. Într-o provincie din Franța s-a deschis școala experimental și aici experimentul nu a decurs bine. În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor grădinițele, școlile și universitățile să nu se redeschidă. Deci nu se va întoarce elevul, studentul fizic la cursuri.

Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se poate face o evaluare excepțională", a spus președintele.

Tot luna trecută, șeful statului a anunțat că după 15 mai populaţia se va putea mişca mai liber, dar unele restricţii vor rămâne în vigore, iar măştile vor fi obligatorii după ce expiră starea de urgenţă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO