Orban: Ungaria este printre cel mai bine protejate ţări din UE în faţa imigranţilor

Ungaria a fost prima care a acţionat independent pentru a gestiona imigraţia ilegală şi se numără printre cel mai bine protejate state din Uniunea Europeană, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, care a mai spus că ţara sa trebuie să fie capabilă să îşi 'protejeze fizic' graniţa, inclusiv pe porţiunea cu România, în faţa imigranţilor în cazul în care ar exista probleme, potrivit MTI.
Economica.net - vin, 04 mart. 2016, 10:21
Orban: Ungaria este printre cel mai bine protejate ţări din UE în faţa imigranţilor

Soluţia acţiunilor indepedente ale ţărilor este mai bună decât inacţiunea comunităţii europene, a spus el la postul public de radio Kossuth.

Orban a mai declarat că toate costurile protejării Ungariei de imigranţi au fost acoperite din resurse interne şi că UE nu a contribuit. El a reiterat totodată că Ungaria nu va permite intrarea imigranţilor fără a fi controlaţi.

‘Nu vor exista treceri forţate prin gard, revolte ale imigranţilor, tabere de refugiaţi incendiate sau bande care atacă femeie ungare – soţiile şi fiicele noastre’, a spus el, adăugând că i-a cerut ministrului de interne Sandor Pinter ca, în cazul în care există semne ale unor astfel de fapte, atunci acestea să fie cât mai repede sancţionate.

În privinţa eforturilor de închidere a graniţelor Ungariei pentru a nu permite intrarea imigranţilor ilegali, el a spus că gardurile de la frontieră s-au dovedit de succes, dar că acest sistem trebuie întărit şi extins.

Trebuie făcute pregătiri la graniţa dintre Ungaria şi România şi ‘trebuie să fim capabili să protejăm fizic’ graniţa pe întreaga sa lungime în cazul în care ar exista probleme, a adăugat el.

Orban s-a declarat consternat de decizia Greciei de a tolera venirea a milioane de imigranţi dinspre Turcia. ‘Este de asemenea imposibil de înţeles de ce Grecia a transferat imigranţi de pe insule în partea continentală a teritoriului său’, a adăugat el.

Grecia a încălcat Tratatul Schengen şi, cu toate acestea, ‘unii’, de pildă germanii, continuă să îi ia apărarea, a mai afirmat şeful guvernului ungar.

În privinţa declaraţiilor recente ale comandatului NATO pentru Europa, generalul Philip Breedlove, conform cărora criza imigraţiei este cauzată de bombardamentele Rusiei din Siria, Orban a precizat că imigranţii au început să se îndrepte spre Europa înaintea acestor atacuri, aşa că a-i acuza pe ruşi ‘nu pare o poziţie raţională’.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...