Orban: Ungaria este printre cel mai bine protejate ţări din UE în faţa imigranţilor

Ungaria a fost prima care a acţionat independent pentru a gestiona imigraţia ilegală şi se numără printre cel mai bine protejate state din Uniunea Europeană, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, care a mai spus că ţara sa trebuie să fie capabilă să îşi 'protejeze fizic' graniţa, inclusiv pe porţiunea cu România, în faţa imigranţilor în cazul în care ar exista probleme, potrivit MTI.
Economica.net - vin, 04 mart. 2016, 10:21
Orban: Ungaria este printre cel mai bine protejate ţări din UE în faţa imigranţilor

Soluţia acţiunilor indepedente ale ţărilor este mai bună decât inacţiunea comunităţii europene, a spus el la postul public de radio Kossuth.

Orban a mai declarat că toate costurile protejării Ungariei de imigranţi au fost acoperite din resurse interne şi că UE nu a contribuit. El a reiterat totodată că Ungaria nu va permite intrarea imigranţilor fără a fi controlaţi.

‘Nu vor exista treceri forţate prin gard, revolte ale imigranţilor, tabere de refugiaţi incendiate sau bande care atacă femeie ungare – soţiile şi fiicele noastre’, a spus el, adăugând că i-a cerut ministrului de interne Sandor Pinter ca, în cazul în care există semne ale unor astfel de fapte, atunci acestea să fie cât mai repede sancţionate.

În privinţa eforturilor de închidere a graniţelor Ungariei pentru a nu permite intrarea imigranţilor ilegali, el a spus că gardurile de la frontieră s-au dovedit de succes, dar că acest sistem trebuie întărit şi extins.

Trebuie făcute pregătiri la graniţa dintre Ungaria şi România şi ‘trebuie să fim capabili să protejăm fizic’ graniţa pe întreaga sa lungime în cazul în care ar exista probleme, a adăugat el.

Orban s-a declarat consternat de decizia Greciei de a tolera venirea a milioane de imigranţi dinspre Turcia. ‘Este de asemenea imposibil de înţeles de ce Grecia a transferat imigranţi de pe insule în partea continentală a teritoriului său’, a adăugat el.

Grecia a încălcat Tratatul Schengen şi, cu toate acestea, ‘unii’, de pildă germanii, continuă să îi ia apărarea, a mai afirmat şeful guvernului ungar.

În privinţa declaraţiilor recente ale comandatului NATO pentru Europa, generalul Philip Breedlove, conform cărora criza imigraţiei este cauzată de bombardamentele Rusiei din Siria, Orban a precizat că imigranţii au început să se îndrepte spre Europa înaintea acestor atacuri, aşa că a-i acuza pe ruşi ‘nu pare o poziţie raţională’.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...