1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Orban: Nu sunt bani pentru plata salariior în Sănătate

Noul premier, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la preluarea de către Victor Costache a mandatului de ministru al Sănătății, că nu sunt bani pentru plata salariilor din domeniul sănătații, scrie ROMANIATV.net.

07 noi, 2019 | RomaniaTV.net

"Ministerul Sănătății trebuie să își refacă capacitatea administrativă. Să înceteze să mai fie o frână prin avize blocate cu anii. Rezultatul la rectificarea bugetară va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificare. Cert e ca nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul. Nu sunt bani de salarii", a declarat noul premierul Ludovic Orban, la sediul ministerului Sănătății, scrie ROMANIATV.net.

Ludovic Orban anunţă un deficit de 11 miliarde lei la veniturile bugetare. Premierul va garanta pentru cifrele bugetului

Orban a vorbit şi despre taxa de clawback, despre care spune că este „un inhibitor al dezvoltării pieţei”. „Taxa clawback, aşa cum a fost gândită, a devenit cel mai mare inhibitor pentru dezvoltarea pieţei de medicamente (....) pentru că a ajuns la 26 – 27 la sută din cauza faptului că au crescut costurile pentru medicamentele compensate şi gratuite în condiţiile în care a fost menţinută aceeaşi anvelopă bugetară” a arătat primul ministru. Acesta a spus că sunt peste 2000 de medicamente care au fost retrase de pe piaţă după aplicarea taxei „oarecum în pauşal”. „Nu sunt specialist în domeniu dar va trebui să facem o analiză serioasă şi să luăm nişte decizii” a adăugat şeful executivului. Primul ministru a spus că în opinia sa Agenţia Naţională a Medicamentului trebuie să ţină cont de realităţile de pe piaţă şi „să renunţe la discriminările care există între diferiţi actori de pe piaţă”

Trebuie eliminată orice discriminare între furnizorii privaţi de servicii medicale şi furnizorii publici de servicii medicale. Ministerul trebuie să fluidizeze toate procedurile, să înceteze să mai fie o frână prin tot felul de avize şi autorizaţii care sunt blocate cu lunile sau cu anii atunci când există iniţiative, în special iniţiative private în domeniul medicinei” a mai afirmat Ludovic Orban.
La preluarea de către Victor Costache a mandatului de ministru al Sănătății au participat noul premier Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan.

Noul ministru al Sănătăţii Victor Costache susţine că domeniul pe care îl conduce este într-o „situaţie veşnic precară" şi susţine că are câteva priorităţi în mandatul său, printre aceste regăsindu-se integrarea tuturor absolvenţilor de Medicină care vor trece examenul de rezidenţiat, alocarea mai multor bani şi construirea de unităţi sanitare. Vicepremierul Raluca Turcan anunţă un deficit de trei miliarde de lei la Fondul naţional de sănătate. Citeşte mai departe pe ROMANIATV.net

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO