Ordonanța miliară nr. 8. TEXT INTEGRAL UPDATE

Ministrul de Interne a prezentat Ordonanța Militară nr. 8, care prevede, printre altele, interzicerea exportului unor alimente de bază precum cerealele, uleiul, pâinea, și a vânzării de participații la companiile din energie, dar permite deschiderea piețelor agroalimentare, orar prelungit pentru comercianți de Paști, pescuitul comercial sau posibilitatea de a ieși din casă pentru a repara mașina. Atașat, textul integral al Ordonanței. 
Economica.net - joi, 09 apr. 2020, 20:07
Ordonanța miliară nr. 8. TEXT INTEGRAL UPDATE

Textul integral al ORDONANŢEI MILITARE NR. 8 este atașat.

Câteva dintre cele mai importante prevederi:

Din aceasta seară este permisă circulația dupa ora 22:00 a celor care practică pescuitul comercial.

Este permisă deplsarea apicultorilor înspre și dinspre stupină. Cel in cauză trebuie să faca dovada cu actele activității.

Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

În zilele de joi, vineri si sâmbată, dinaintea sărbătorilor de Paște, comercianții pot prelungi orarul de funcționare cât cred că e necesar.

Se interzice exportul pentru următoarele produse agroalimentare: grâu, orez, orz, soia, porumb, turte, zahăr, ulei, produse de patiserie. Procedurile de export pentru aceste produse aflate deja in derulare se supendă pe perioada stării de urgenţă.

Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.

Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020.

Se interzice, pe perioada stării de urgență, încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile.

Pe perioada stării de urgență se suspendă procedurile de vânzare cumpărare de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora.

UPDATE

Ordonanţa militara nr. 8 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 301 din 10 aprilie 2020. 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a suplimentat cu peste 97 de milioane de lei bugetul programului naţional „Masă sănătoasă”, destinat școlarilor
Guvernul a suplimentat cu peste 97 de milioane de lei bugetul programului naţional „Masă sănătoasă”, destinat ...
Guvernul a aprobat, marţi, suplimentarea cu aproximativ 97 de milioane de lei a finanţării programului naţional "Masă sănătoasă", fondurile totale alocate în 2024 pentru susţinerea acestui......
Comisia Europeană a deschis proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram
Comisia Europeană a deschis proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram
Comisia Europeană a inițiat pe 30 aprilie 2024 proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta, furnizorul ...
Românii comandă de șapte ori mai mulți mici de 1 Mai față de o zi obișnuită – platforma Tazz
Românii comandă de șapte ori mai mulți mici de 1 Mai față de o zi obișnuită – platforma Tazz
Ziua Internaţională a Muncii deţine recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an, potrivit datelor transmise ...
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și ...