Ordonanţa Militară 9 – măsuri noi pentru români în perioada Paştelui, anunţate de Ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că în cursul zilei de astăzi vor fi anunţate mai multe măsuri care vizează perioada sărbătorilor pascale în contextul epidemiei de coronavirus. Vela a precizat că măsurile au fost luate în colaborare cu Patriarhia Română. "Am convenit niște măsuri în acord cu Patriarhia pentru ca românii să poată să se bucure de Paști", a spus Vela, informează ROMANIATV.NET.
Economica.net - mar, 14 apr. 2020, 08:32
Ordonanţa Militară 9 - măsuri noi pentru români în perioada Paştelui, anunţate de Ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că înainte de Paște va fi emisă o nouă Ordonanță Militară în contextul epidemiei de coronavirus.

„Astăzi vom anunţa mai multe decizii luate în colaborare cu Patriarhia Română pentru a preîntâmpina perioada sărbătorilor de Paşti. Nu vor fi neapărat noi restricţii, ci noi excepţii. Să vedem şi partea plină a paharului. Vreau să le mulţumesc pentru înţelegere celor care au respectat ceea ce am propus, ce am stabilit, cu privire la reducerea riscului de infecţii cu noul coronavirus. În ţara noastră, comparativ cu graficul din alte state, stăm cel mai bine. Este un moment greu, a dat dovadă și de patriotism, și de responsabilitate, de implicare în acest război împotriva virusului. Războiul este al nostru, nu al Guvernului sau al unui ministru”, a declarat ministrul Marcel Vela.

„O să mai fie o Ordonanță Militară săptămâna aceasta, conținutul îl veți afla la momentul potrivit. Nu pot să dezvălui acum din Ordonanţa Militară, dar tot ceea ce vă anunțăm rezultă în urma unor analize pertinente a specialiștilor, în funcție de evoluția cazurilor, în funcție de evoluția coronavirusului.

Este impropriu să estimez acum cât vor mai dura restricțiile și care va fi dinamica evoluției coronavirusului”, a spus Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai precizat că deciza privind ridicarea restricțiilor în timpul epidemiei de coronavirus nu depinde de autoritățile din România.

„Cine face estimări că va fi până în data X sau Y sunt pure analize personale sau calcule. Cei care decid până când va fi stare de urgență suntem noi românii. Dacă suntem atenți unii cu alții, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, mănuși, să păstrăm distanța socială, starea de urgență se reduce”, a mai spus Vela.

Vela: românii pot merge să-și lucreze pământul la ţară

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat faptul că Ordonanțele Militare nu îngrădesc dreptul românilor de a merge la ţară pentru munci agricole.

„Am văzut foarte multe discuții, interpretări, analize cu privire la mersul cetățenilor la muncile agricole. Vreau să le spun românilor că pot merge să-și lucreze pământul. Vreau să le spun românilor că pot merge la țară sau unde au aceste terenuri, livezi, activități de apicultură etc.

În Ordonanța Militară sunt exceptați cei care fac activități economice și este scris negru pe alb că pot efectua munci agricole”, a spus Marcel Vela.

Vela: Depinde de noi când vor fi ridicate restricţiile

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunță că ridicarea restricțiilor într-un orizont rezonabil de timp nu depinde de autoritățile din România. „Cine face estimări că va fi până în data X sau Y sunt pure analize personale sau calcule. Cei care decid până când va fi stare de urgență suntem noi românii. Dacă suntem atenți unii cu alții, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, mănuși, să păstrăm distanța socială, starea de urgență se reduce”, a declarat Vela.

 

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...