1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

OTE ar putea prelua Albtelecom, o tranzacţie evaluată la 200-230 milioane de euro

OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, negociază preluarea operatorului albanez Albtelecom, o tranzacţie evaluată la 200-230 milioane de euro, transmite site-ul ekathimerini.com.

05 mai, 2015 | Agerpres

OTE vrea să-şi extindă prezenţa pe piaţa din Albania, unde deţine din 2000 operatorul de telefonie mobilă AMC, scrie Agerpres.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că reprezentanţii OTE şi Albtelecom s-au întâlnit de câteva ori, dar nu au putut ajunge la un acord din cauza divergenţelor legate de preţ. În 2007, Albtelecom a fost achiziţionat de firma Cetel din Turcia.

Şeful Albtelecom, Erkan Tabak, a dezminţit recent informaţiile referitoare la interesul Deutsche Telekom (care controlează 40% din acţiunile OTE) pentru operatorul albanez de telecomunicaţii.

Albtelecom a achiziţionat licenţa pentru a treia reţea de telefonie mobilă din Albania, concurând cu Vodafone şi AMC.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

La mijlocul lui august, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul 'T'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO