OTE ar putea prelua Albtelecom, o tranzacţie evaluată la 200-230 milioane de euro

OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, negociază preluarea operatorului albanez Albtelecom, o tranzacţie evaluată la 200-230 milioane de euro, transmite site-ul ekathimerini.com.
Economica.net - mar, 05 mai 2015, 13:29
OTE ar putea prelua Albtelecom, o tranzacţie evaluată la 200-230 milioane de euro

OTE vrea să-şi extindă prezenţa pe piaţa din Albania, unde deţine din 2000 operatorul de telefonie mobilă AMC, scrie Agerpres.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că reprezentanţii OTE şi Albtelecom s-au întâlnit de câteva ori, dar nu au putut ajunge la un acord din cauza divergenţelor legate de preţ. În 2007, Albtelecom a fost achiziţionat de firma Cetel din Turcia.

Şeful Albtelecom, Erkan Tabak, a dezminţit recent informaţiile referitoare la interesul Deutsche Telekom (care controlează 40% din acţiunile OTE) pentru operatorul albanez de telecomunicaţii.

Albtelecom a achiziţionat licenţa pentru a treia reţea de telefonie mobilă din Albania, concurând cu Vodafone şi AMC.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

La mijlocul lui august, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de tone de legume și fructe, față de 5.000 de tone în 2017, la înființare.......
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR, Romsilva şi CFR Călători conduc topul companiilor controlate de stat, în care muncesc cei mai mulţi ...
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ne asigurăm casele
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ...
Sub 19% din locuințele din România erau asigurate la finalul anului 2021, în ciuda faptului că, încă din 2009, avem ...
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
Guvernul SUA împreună cu firma americană NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane de dolari pentru susţinerea ...