OTE pregăteşte o ofertă pentru furnizorul de telecomunicaţii şi servicii de internet Forthnet

Hellenic Telecommunications Organisation SA (OTE) pregăteşte o ofertă pentru furnizorul grec de telecomunicaţii şi servicii de internet Forthnet, proprietarul platformei pay TV Nova, iar şeful OTE Michalis Tsamaz a confirmat indirect marţi că grupul elen este interesat de Forthnet, transmite site-ul ekathimerini.com.
Economica.net - mie, 25 iun. 2014, 07:20
OTE pregăteşte o ofertă pentru furnizorul de telecomunicaţii şi servicii de internet Forthnet

La Adunarea Generală a Acţionarilor OTE, preşedintele şi directorul general al OTE a afirmat că ‘analizează situaţia’ de la Forthnet şi ‘conduce negocierile necesare’, ceea ce confirmă informaţiile că OTE negociază cu un creditor străin pentru a face o ofertă pentru Forthnet, unde un fond arab deţine 44% din acţiuni iar sub 40% din acţiuni sunt controlate de rivalele OTE, Vodafone şi Wind Hellas.

De asemenea, Tsamaz a apreciat că piaţa de telecomunicaţii din Grecia trebuie să se consolideze şi ar urma să rămână doar doi sau trei operatori puternici de telecomunicaţii.

Profitul OTE, proprietarul Romtelecom, a scăzut cu 66,5% în primul trimestru din 2014, iar cheltuielile de capital s-au ridicat la 123,4 milioane de euro, în urma dezvoltării reţelei de telefonie fixă şi mobilă din Grecia şi a infrastructurii de telefonie fixă în România.

Cheltuielile de capital în infrastructura de telefonie fixă din România şi Grecia s-au ridicat la 27,1 milioane de euro şi, respectiv, 38,5 milioane de euro, în primele trei luni din acest an.

OTE, companie controlată în prezent în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, a anunţat că profitul net înregistrat în perioada ianuarie-martie 2014 s-a ridicat la 55,8 milioane de euro, faţă de 166,7 milioane de euro în perioada similară din 2013.

Vânzările au înregistrat un declin de 0,3% în primul trimestru din 2014, la 963,7 milioane de euro, comparativ cu 966,2 milioane de euro în perioada similară din 2013.

În perioada ianuarie-martie 2014, profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a fost de 331,2 milioane de euro, în scădere cu 3,1% faţă de primul trimestru din 2013, când s-a înregistrat un câştig de 341,8 milioane de euro.

La sfârşitul lunii martie 2014, datoria netă a OTE era de 1,6 miliarde de euro, în scădere cu 42,1% faţă de perioada similară a anului trecut.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Forthnet S.A. este un furnizor grec de servicii de Internet, fondat în 1995 de Minoan Lines SA şi de Foundation for Research & Technology – Hellas (FORTH).

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...