1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

OTP a achiziţionat subsidiara croată a grupului italian Banco Popolare

Cea mai mare bancă din Ungaria, OTP, a achiziţionat subsidiara croată a grupului italian Banco Popolare, pentru 18,94 milioane de dolari, pentru a-şi extinde afacerile în noul stat membru al Uniunii Europene, transmite Reuters.

31 ian, 2014 | Agerpres

OTP a cumpărat 98,4% din subsidiara croată a grupului italian Banco Popolare, care are o cotă de piaţă de 0,6% în Croaţia. Banca are 54.000 de clienţi, 35 de sucursale şi active în valoare de 2,27 miliarde kuna, în timp ce actuala divizie a OTP din Croaţia are active de 14,13 miliarde kuna.

'După finalizarea tranzacţiei, OTP va continua să caute oportunităţi de achiziţii în regiune, care vor contribui la majorarea dividendelor către acţionari', se arată în comunicatul băncii.

OTP este cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1.500 de unităţi, prin intermediul reţelei de ATM-uri şi prin sistemul de canale electronice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO