OTP Bank a cumpărat Millennium Bank România cu 39 de milioane de euro

OTP Bank a cumpărat 100% din acţiunile Millennium Bank România, membră a Banco Comercial Portugues.
Economica.net - mie, 30 iul. 2014, 16:08
OTP Bank a cumpărat Millennium Bank România cu 39 de milioane de euro

OTP Bank România, membră a OTP Group, a semnat contractul de achiziţie în procent de 100% a acţiunilor Millennium Bank România, membră a Banco Comercial Portugues, valoarea tranzacţiei fiind de 39 milioane de euro, a declarat, miercuri, Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România, în cadrul unei conferinţe.

Laszlo Diosi a explicat că această sumă include costurile aferente integrării Millennium Bank, iar fondurile vor fi asigurate prin intermediul unei majorări de capital. Tranzacţia are nevoie de aprobări de la Banca Naţională a României şi Consiliul Concurenţei, iar Millennium Bank trebuie să obţină aprobări de la Comisia Europeană şi banca centrală din Portugalia.

‘Această achiziţie susţine în mod eficient atingerea obiectivului nostru strategic pe termen mediu, acela de a intra în topul primelor 10 bănci din România şi, în acelaşi timp, ne consolidează poziţia de furnizor stabil de servicii financiare universale. Millennium Bank este o instituţie financiară solidă, cu activităţi concentrate pe segmentul retail. Am convingerea că achiziţia Millennium Bank România reprezintă atât o nouă etapă în dezvoltarea noastră pe piaţa din România, cât şi o consolidare a poziţiei noastre pe piaţa locală, în mod special pe segmentul retail’, a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România.

Potrivit lui Diosi, discuţiile privind achiziţionarea Millennium Bank au demarat în octombrie 2013.

Reprezentantul OTP Bank a declarat că obiectivul este să atingă o cotă de piaţă de 5% pe piaţa din România pe termen mediu, respectiv 5-10 ani.

‘OTP Group este unul dintre cele mai stabile grupuri financiare din regiune, cu o capitalizare şi lichiditate excelente. Obiectivul nostru strategic este acela de a ne creşte cota de piaţă în ţările în care suntem prezenţi. România a fost întotdeauna o piaţă importantă pentru noi. Încă de la intrarea în România, acum 10 ani, am crescut organic. Această achiziţie strategică se încadrează perfect în planul nostru de extindere’, a declarat Laszlo Wolf, Deputy CEO OTP Bank.

De asemenea, acesta a explicat că grupul nu vizează noi achiziţii pe piaţa din România până nu va finaliza procesul de integrare a băncii preluate.

La rândul său, Luis Pereira Coutinho, membru al bordului executiv al Millennium bcp, a arătat că tranzacţia face parte dintr-un plan de restructurare.

Cu active totale în valoare de 2,83 miliarde lei (aproximativ 635 milioane euro), la 31 decembrie 2013, Millennium Bank ocupă poziţia 22 în clasamentul instituţiilor bancare din România, având o cotă de piaţă de 0,8%. În urma acestei achiziţii, OTP Bank România estimează că îşi va creşte cota de piaţă la 2,1% şi va urca pe poziţia 11 în acelaşi clasament.

Millennium Bank România are un portofoliu de aproape 80.000 de clienţi şi o reţea de 56 de sucursale, cu o concentrare strategică în Bucureşti şi 58 de ATM-uri. Ca urmare a tranzacţiei, OTP Bank România va avea un portofoliu de aproximativ 400.000 de clienţi, aproape 150 de sucursale şi peste 160 de ATM-uri.

Laszlo Diosi a explicat că după finalizarea tuturor formalităţilor legale, OTP Bank România va începe procesul de integrare estimat să dureze 1 an.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Millennium bcp este cea mai mare instituţie bancară portugheză listată la bursă, are peste 2,3 milioane de clienţi locali şi o cotă de piaţă de aproximativ 20% în Portugalia atât în sectorul creditelor, cât şi în cel al depozitelor.

Te-ar mai putea interesa și
Declaraţia unică: mai aveţi două săptămâni în care o puteţi trimite la Fisc fără să fiţi amendaţi. Răspunsuri la cele mai importante întrebări despre formular
Declaraţia unică: mai aveţi două săptămâni în care o puteţi trimite la Fisc fără să fiţi amendaţi. Răspunsuri ...
Persoanele fizice care estimează că veniturile extrasalariale încasate în 2021 depăşesc plafonul de 12 salarii minime pe economie trebuie să le declare la Fisc, prin intermediul declaraţiei......
Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Inflaţie 3,7% şi creştere economică 5,2%. Deficit bugetar sub 7,2%, în funcţie de ce va fi la rectificările bugetare
Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Inflaţie 3,7% şi creştere economică 5,2%. Deficit bugetar sub 7,2%, în funcţie de ...
Publicarea calendarului şedinţelor BNR este un aspect de normalitate, dar majorarea inflaţiei la 3,3%  până în septembrie ...
Impact Developer a luat două credite de la Libra Bank de peste 13 milioane de euro
Impact Developer a luat două credite de la Libra Bank de peste 13 milioane de euro
Impact Developer & Contractor a semnat două contracte de credit ipotecar pentru investiţii imobiliare cu Libra Internet ...
Bittnet a primit din partea ASF aprobarea pentru folosirea documentului de înregistrare universal
Bittnet a primit din partea ASF aprobarea pentru folosirea documentului de înregistrare universal
Bittnet Systems a primit aprobare din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru utilizarea documentului ...