OTP Bank a lansat consilierea prin suport chat şi ghidare, în cadrul platformei OTPdirekt – Internet Banking

OTP Bank România a lansat facilitatea de asistenţă live în cadrul platformei OTPdirekt - Internet Banking, prin serviciul inovator de suport chat şi ghidare în timp real, fiind prima banca din România care oferă opţiunea de suport chat şi ghidare în timp real, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.
Economica.net - lun, 22 iun. 2015, 08:15
OTP Bank a lansat consilierea prin suport chat şi ghidare, în cadrul platformei OTPdirekt - Internet Banking

După logare, clienţii pot fi ghidaţi rapid pentru soluţionarea oricărei dificultăţi pe care ar putea să o întâmpine sau pentru utilizarea unei funcţii a platformei de internet banking, prin simplă partajare a ecranului lor cu un consultant OTP Bank.

Prin intermediul unei buline colorate, consultantul ghidează clienţii cu privire la paşii pe care aceştia ar trebui să îi efectueze pentru realizarea acţiunii dorite, în paralel cu asistenţă deja tradiţională prin suport chat, scrie Agerpres.

Clienţii primesc astfel în timp real şi direct în aplicaţie suportul de care au nevoie, în acest fel putând folosi mai uşor şi mai rapid funcţiile complexe oferite de platforma de internet banking.

Pentru lansarea acestei noi facilităţi, OTP Bank România este nominalizată în cadrul competiţiei anuale ‘Global Distribution & Marketing Innovation Awards 2015’, ce premiază inovaţia în servicii financiare, prin identificarea celor mai competitive proiecte, susţinute de date şi cifre relevante.

Proiectul dezvoltat de către EFMA (European Financial Management Association), asociaţie internaţională ce reuneşte aproximativ o treime dintre membrii celor mai importante bănci de retail din lume, se află deja la cea de-a treia ediţie.

Câştigătorii ediţiei 2015 vor fi anunţaţi pe 28 octombrie 2015, într-o ceremonie oficială ce va avea loc la Amsterdam.

‘OTP Bank România acordă o atenţie deosebită experienţei digitale a clienţilor săi şi urmăreşte îmbunătăţirea constanţa a facilităţilor pe care le oferă platformele de internet banking şi mobile banking. Prin lansarea serviciului inovator de chat suport şi ghidare în timp real, în cadrul platformei OTPdirekt – Internet Banking, avantajele tehnologiei moderne sunt potenţate de interacţiunea directă cu factorul uman. Această nouă facilitate respectă obiectivul nostru strategic de personalizare a interacţiunii digitale a clienţilor cu banca, alături de o servisare rapidă a clienţilor, aşa cum aşteptăm cu toţii în ziua de astăzi în tot ceea ce reprezintă serviciile online’, arată Dragoş Mindreci, Director Digital Banking, OTP Bank România, într-un comunicat remis AGERPRES.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statele din zona euro discută cum să facă guvernele să respecte regulile fiscale UE
Statele din zona euro discută cum să facă guvernele să respecte regulile fiscale UE
Miniştrii de Finanţe din zona euro vor demara luni discuţiile cu privire la modul în care pot fi modificate regulile ...
Milionara din Elveția, care a cumpărat anul trecut hotelul Ramada din București, a cumpărat un conac lângă Pitești
Milionara din Elveția, care a cumpărat anul trecut hotelul Ramada din București, a cumpărat un conac lângă Pitești
Compania Vision Apartments, deținută de milionara Anja Graf din Elveția, a cumpărat conacul Golescu-Gussi din comuna ...
ANPC a amendat cu 195.000 de lei companiile din energie care au emis facturi defectuoase, în întreaga ţară
ANPC a amendat cu 195.000 de lei companiile din energie care au emis facturi defectuoase, în întreaga ţară
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat zece amenzi contravenţionale, în valoare de 195.000 ...