1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

OTP Bank, aproape de preluarea MKB, subsidiara din Ungaria a grupului german BayernLB

Cea mai mare bancă din Ungaria, OTP, este şi mai aproape de achiziţionarea MKB, subsidiara grupului german BayernLB, au declarat, marţi, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

08 apr, 2014 | Agerpres

În ultimele săptămâni, OTP şi BayernLB au negociat această preluare şi este posibil să fi ajuns la un acord, susţin sursele. Unul dintre motivele pentru care nu s-a încheiat tranzacţia îl reprezintă preţul MKB, potrivit surselor citate de Reuters.

O eventuală achiziţie va consolida poziţia OTP în Ungaria, în condiţiile în care obiectivul Guvernului de la Budapesta este să consolideze controlul investitorilor ungari asupra sectorului bancar local până la cel puţin 50%.

Vânzarea MKB va fi un mare pas înainte pentru BayernLB, ale cărei rezultate au fost afectate de pierderile înregistrate de subsidiara sa din Ungaria.

Anul trecut, Comisia Europeană a cerut BayernLB să restructureze şi să vândă MKB până în 2015, ca o precondiţie pentru aprobarea ajutorului de stat pentru banca regională din Germania.

Premierul statului Bavaria, Horst Seehofer, a declarat, luni, că a fost recent în Ungaria, ceea ce a sporit speculaţiile că BayernLB, al cărei acţionar majoritar este statul Bavaria, este şi mai aproape de finalizarea tranzacţiei.

Pe lângă MKB, printre băncile străine prezente în Ungaria se află grupurile austriece Erste şi Raiffeisen, băncile italiene Intesa Sanpaolo şi UniCredit, precum şi KBC din Belgia.

La sfârşitul lui 2013, MKB avea active de 6,6 miliarde de euro şi o cotă de piaţă de 10%.

Reprezentanţii OTP şi BayernLB nu au comentat informaţiile.

La începutul acestui an, MKB a anunţat că şi-a vândut întreaga participaţie la subsidiara sa din România, Nextebank.

Într-un comunicat remis Bursei de la Budapesta, MKB Bank a precizat că a semnat un contract privind vânzarea întregii sale participaţii directe de 96,3% din acţiunile Nextebank, la data de 31 decembrie 2013.

MKB Bank este o banca de top din Ungaria, cu o cotă de piaţă pe zona creditelor de circa 14%. Începând cu luna noiembrie 2010, noua denumire comercială a băncii MKB Romexterra Bank a devenit Nextebank.

În luna august 2013, MKB Bank şi-a vândut toate acţiunile la divizia sa din Bulgaria, MKB Unionbank, către Bulgaria's First Investment Bank, fără a oferi detalii legate de preţul tranzacţiei.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO