1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

OTP Bank obţine dublarea plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest România, în parteneriat cu FNGCIMM

OTP Bank România anunţă suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii acordate în cadrul Programului guvernamental IMM Invest România, derulat prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, potrivit unui comunicat al băncii.

11 aug, 2020 | ECONOMICA.net

În comunicat se menţionează că suma iniţială acordată OTP Bank în cadrul acestui program, în valoare de aproximativ 340 milioane de lei, a fost epuizată. Astfel, în aproximativ trei luni de la demararea Programului IMM Invest România şi de la semnarea Convenţiei cu FNGCIMM, OTP Bank a alocat fonduri garantate pentru IMM-uri din sectoare precum servicii, comerţ, producţie, transporturi şi construcţii.

"Am crezut de la bun început că Programul IMM Invest România poate fi acea forţă motrice necesară în relansarea economiei româneşti şi acea gură de oxigen de care au nevoie firmele mici şi mijlocii aflate în dificultate. Faptul că am consumat deja plafonul alocat la semnarea Convenţiei de Garantare şi Plată a Granturilor denotă implicarea colegilor mei în susţinerea mediului de afaceri, dar şi o nevoie foarte mare a antreprenorilor de sprijin din partea statului. Prin dublarea plafonului de creditare, ne continuăm misiunea, aceea de a fi solidari cu partenerii noştri", a declarat Roxana Hidan, Deputy CEO Divizia Retail, în cadrul OTP Bank România.

De asemenea, Dumitru Nancu, directorul General FNGCIMM a menţionat, în comunicat, că a fost creată o relaţie de colaborare bazată pe eficienţă şi încredere cu OTP Bank, iar acum acest parteneriat solid îşi arată roadele.

"Sunt încântat şi felicit toată echipa OTP Bank pentru eforturile extraordinare pe care le-a depus încă de la debutul programului IMM INVEST, pentru acordarea unui număr semnificativ de credite garantate, care au condus la epuizarea plafonului de garantare alocat iniţial şi la solicitarea unui plafon suplimentar. Aşa cum am spus încă de la început, Guvernul României este interesat ca injecţia de capital să ajungă cât mai repede în economie, astfel că este firesc să salutăm rezultatele băncilor care reuşesc să transfere cât mai repede banii în contul IMM-urilor, să suplimentăm plafoanele acestor bănci şi să realocăm resursele de la finanţatorii înscrişi în program care nu reuşesc să ţină pasul cu acest ritm. Mulţumim OTP pentru susţinerea deplină a IMM INVEST şi contăm, în continuare, pe acelaşi angajament şi implicare în vederea implementării noilor programe guvernamentale, care vor fi operaţionalizate de către FNGCIMM în perioada imediat următoare: IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE, cu avans zero de finanţare, IMM Factoring cu regres pentru garantarea de către stat a creditului comercial şi IMM Scont pentru încasarea în avans a cecurilor şi biletelor la ordin. Aceste programe derulate împreună cu partenerii noştri bancari reprezintă pilonii relansării economiei româneşti, o resetare a sectorului IMM şi o încurajare a sistemului bancar să finanţeze economia", a declarat Dumitru Nancu.

Firmele interesate pot depune în continuare solicitări pentru a beneficia de credite garantate de stat şi cu costuri subvenţionate în condiţiile legii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO