OTP Bank România: Volumul de finanţare a proiectelor real estate a crescut cu 43,8% în 2018

OTP Bank România a înregistrat în 2018 o creştere semnificativă a volumului în sold al finanţărilor corporate în domeniul imobiliar, cu 43,8% faţă de anul 2017.
Economica.net - mie, 06 mart. 2019, 16:07
OTP Bank România: Volumul de finanţare a proiectelor real estate a crescut cu 43,8% în 2018

Conform unui comunicat remis AGERPRES, această evoluţie s-a produs pe fondul apetitului crescut al dezvoltatorilor imobiliari, în special pentru clădirile de birouri, concretizat într-o îmbunătăţire a cererii de finanţare în industria real estate.

Finanţările acordate de OTP Bank România în 2018 au fost destinate proiectelor rezidenţiale, clădirilor de birouri (dezvoltare de noi clădiri, modernizări ale unor clădiri existente), dar şi spaţiilor logistice şi comerciale.

Valoarea medie a finanţărilor pentru proiecte imobiliare diferă în funcţie de tipul de proiect. Astfel, pentru clădirile de birouri, media a fost de 12 milioane euro per proiect, iar pentru clădirile rezidenţiale împrumutul mediu a fost de 5,5 milioane euro per proiect.

Cea mai mare finanţare acordată în 2018 a fost de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unui spaţiu comercial în Bucureşti, valoare ce a suplimentat un împrumut acordat anterior.

„Piaţa imobiliară din România este în continuă expansiune, identificând interes în special în dezvoltarea proiectelor de birouri, logistice, dar şi rezidenţiale. Credem că apetitul investitorilor imobiliari se va menţine şi în anul 2019, iar OTP Bank România este la dispoziţia lor cu finanţări adaptate nevoilor pieţei”, a declarat Dragoş Mirică, director general adjunct, coordonator al Diviziei Corporaţii şi membru al Directoratului OTP Bank România.

În 2018, cele mai multe investiţii s-au îndreptat către Capitală, 52% din volumul total de finanţări fiind accesate de dezvoltatori imobiliari în Bucureşti. Celelalte împrumuturi au fost destinate dezvoltatorilor din Sibiu (19%), Oradea (18%), Drobeta-Turnu Severin (5%) şi Cluj-Napoca (2,6%). Distribuţia geografică este asemănătoare cu cea a finanţărilor acordate în anul anterior: Bucureşti – 69%, Sibiu – 17%, Constanţa – 7%, Oradea – 6%.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi autofinanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din septembrie 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...