OTP vrea să cumpere subsidiare ale băncilor elene din România, Bulgaria şi Serbia

Cel mai mare grup bancar din Ungaria, OTP Bank, este interesat de oportunităţile de achiziţii şi este decis să se extindă în statele unde există subsidiare ale băncilor elene, cum ar fi Bulgaria, România şi Serbia, dar nu în Grecia, a anunţat vineri adjunctul şefului OTP, Laszlo Bencsik, transmit MTI şi portalul portfolio.hu.
Economica.net - vin, 14 aug. 2015, 12:20
OTP vrea să cumpere subsidiare ale băncilor elene din România, Bulgaria şi Serbia

Situaţia din Ucraina nu este foarte promiţătoare şi costurile de risc ar urma să crească şi în viitor, dar până la sfârşitul anului OTP se aşteaptă la o stabilizare a operaţiunilor din Rusia şi Ucraina.

Conform rezultatelor financiare publicate vineri, profitul consolidat după taxe al OTP s-a situat la 38,2 miliarde de forinţi în trimestrul doi din 2015, depăşind estimările analiştilor, de 32,3 miliarde de forinţi.

În perioada aprilie – iunie 2015, OTP a înregistrat pierderi de 153,1 miliarde de forinţi în urma impactului legislaţiei adoptate de Guvern. Băncile prezente în Ungaria au înregistrat pierderi substanţiale de pe urma schemei de protejare a persoanelor care au luat credite în valută, schemă implementată de Guvernul ungar în 2011, care a permis convertirea împrumuturilor în valută în credite în monedă locală la un curs de schimb preferenţial.

Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 12% în trimestrul doi din 2015, la 140 miliarde de forinţi, în timp ce cheltuielile operaţionale au înregistrat un declin de 5%, la 96,8 miliarde de forinţi.

Toate subsidiarele OTP au fost profitabile în perioada aprilie – iunie 2015, cu excepţia celei din Rusia, care a înregistrat pierderi de 4,2 miliarde de forinţi, aproape dublu faţă de trimestrul doi din 2014.

Rata creditelor neperformante s-a atenuat la 18,4% la 30 iunie 2015, faţă de 19,3% la sfârşitul lunii martie.

În iunie, OTP Bank a anunţat semnarea unui acord privind achiziţionarea Findomestic Banka of Serbia, preţul tranzacţiei nefiind dat publicităţii.

Grupul maghiar a anunţat că subsidiara sa, OTP banka Srbija, a semnat un acord cu banca italiană Findomestic Banca S.p.A privind achiziţionarea a 100% din acţiunile Findomestic Banka of Serbia. Acesta se află pe locul 21 în topul principalelor bănci din Serbia, cu o cotă de piaţă de 0,5%, în timp ce cota de piaţă a OTP banka Srbija este de 1,9%.

Findomestic Banka are 26 de sucursale, din care şapte în Belgrad, iar numărul clienţilor se ridică la 90.000.

OTP Bank Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. OTP Bank România a înregistrat în 2014 un profit ajustat după impozitare de 11 milioane de lei, la venituri nete de 279,2 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...