Otto Broker intră în acţionariatul i-Asigurare.ro, platforma de asigurări self-service înfiinţată în 2011

În cursul lunii iunie Otto Broker şi i-Asigurare.ro au semnat un acord, în urma căruia i-Asigurare va coopta brokerul în structura de asociaţi, având ca obiectiv creşterea ritmului de dezvoltare a companiei. Tranzacţia se va finaliza în următoarele săptămâni, iar operaţiunile în noua structură de colaborare au început în 10 iulie 2019.
Economica.net - lun, 15 iul. 2019, 07:40
Otto Broker intră în acţionariatul i-Asigurare.ro, platforma de asigurări self-service înfiinţată în 2011

Cele doua companii isi unesc fortele pentru a inova si dezvolta impreuna pe piata asigurarilor tehnologii care sa ofere produse si servicii cat mai usor accesibile clientilor.

Companiile vor functiona in continuare independent: i-Asigurare se va concentra pe solutii 100% digitale in asigurari, iar Otto Broker isi va continua strategia de dezvoltare click & mortar, care presupune o experienta unitara pentru clienti in interactiunile cu compania, pe orice canal. i-Asigurare a inovat pe piata asigurarilor, prin lansarea primei aplicatii de asigurari disponibila pe telefonul mobil, cu ajutorul careia utilizatorii pot calcula tarife si comanda asigurari de pe orice device iOS sau Android. Ineditul serviciu si-a dobandit rapid notorietatea, fiind adoptat in scurt timp de numerosi utilizatori si devenind aplicatie partenera Vodafone.

Tranzactia cu Otto Broker aduce si relansarea i-Asigurare intr-o noua forma, cu servicii extinse.

Aplicatia i-Asigurare va permite utilizatorilor sa compare tarife si sa incheie polite de asigurare pentru locuinta, masina, calatorie sau bicicleta, direct, prin plata online cu card bancar. Practic, cele doua companii isi pun impreuna solutiile tehnologice dezvoltate in ultimii ani. Platforma Otto Broker pune la dispozitie cel mai puternic motor de integrari si comparatoare de produse de asigurari din piata romaneasca, iar i-Asigurare ofera clientilor cele mai la indemana modalitati de accesare a acestor produse, online si, mai ales, pe un terminal mobil.

”Ne propunem sa aducem noutati pe piata asigurarilor din Romania si suntem siguri ca impreuna cu Otto Broker dispunem de resursele necesare pentru a continua sa inovam. Ne dorim in mod special sa aducem beneficii si utilitate pentru utilizatorul final”, a declarat Andi Aparaschivei, fondator i-Asigurare.

“Am facut aceasta tranzactie pentru ca vrem sa investim in solutii digitale care aduc valoare pentru clienti, atat pe canale proprii ale companiei cat si in parteneriate care pot fructifica platforma tehnologica dezvoltata de noi. Impreuna cu partenerii din i-Asigurare punem in slujba clientilor cateva ingrediente esentiale: abilitatile tehnice de exceptie ale furnizorului software i-Asigurare, experienta noastra in asigurari si tehnologie dedicata industriei, coroborate cu deschiderea spre inovatie care caracterizeaza ambele companii. Avem incredere ca putem sa contribuim cel putin la dublarea business-ului i-Asigurare in urmatorii 2 ani”, a declarat Victor Sraer, Managing Partner Otto Broker.

i-Asigurare a intermediat in primele 6 luni ale anului circa 1,4 mil. lei, iar in cursul anului 2018 volumul de prime intermediate a fost de cca. 2,5 mil RON.

Otto Broker a intermediat, in primul semestru din 2019, prime de asigurare in valoare de aproximativ 33 milioane lei, iar in cursul anului 2018 nivelul a fost de aproape 63 mil RON.

i-Asigurare a fost dezvoltata ca parte a grupului i-Tom si a devenit ulterior un business de sine statator. i-Tom, care este fondat de antreprenorii Valeriu Filip, Andrei Gogan si Andi Aparaschivei, ofera servicii de dezvoltare software si detine mai multe produse software proprii.

Otto Broker de Asigurare este un broker de asigurari retail cu o prezenţă importantă in centrele comerciale din Romania, iar prin divizia sa corporate este membru al ICBA, retea globala de brokeri cu specializare in asigurarile de credit comercial si solutii de finantare alternativa.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...