1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

OUG 13 a fost respinsă şi de Camera Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege privind respingerea OUG 13/2017. Au votat 'pentru' 291 de deputaţi, trei s-au abţinut, iar unul nu a votat.

21 feb, 2017 | Agerpres

Deputatul PNL Ioan Cupşa a propus adoptarea unui amendament care spunea că 'OUG 13/2017 îşi încetează aplicabilitatea la data intrării în vigoare a OUG 14/2017', dar amendamentul a fost respins de plen. El a precizat că acest amendament are scopul de a asigura parlamentarii că legea de respingere a OUG 13/2017 nu va fi contestată la Curtea Constituţională.

'Legea de respingere a OUG 13 trebuie să conţină în mod esenţial amendamentul pe care noi l-am formulat. L-am formulat nu pentru că noi ne dorim şi nu este o decizie politică, ci este o decizie de responsabilitate. Curtea Constituţională, în două dintre deciziile pronunţate în cursul anilor, obligă Parlamentul ca în legile de respingere a ordonanţelor abrogate să cuprindă ca normă şi situaţia, starea, pe care o vor urma efectele juridice care s-au produs sau nu prin acea ordonanţă de urgenţă. (...) Vă atenţionăm că vulnerabilizăm această lege pe care astăzi o adoptăm în Parlament şi apoi vom deconta toţi politic. (...) PSD şi ALDE, dacă cu adevărat vă doriţi ca efectele OUG 13 să nu se mai producă în viitor, sunteţi datori să votaţi amendamentul pe care noi l-am formulat', a declarat în plen Cupşa.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO