1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

OUG 13, respinsă în Comisia juridică a Senatului

Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului, urmând ca respingerea să fie confirmată şi prin votul plenului Senatului.

20 feb, 2017 | News.ro

Raportul, cu două amendamente, a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Comisia juridică şi urmează să intre luni şi în plenul Senatului.

Amendamentele aprobate i-au aparţinut senatorului USR, George Dircă. El a propus schimbarea titlului actului normativ din lege de aprobare a OUG 13 în lege de respingere. De asemenea, Dircă a propus reformularea articolului unic al legii: "Se respinge ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a legii nr. 235/2010 privind Codul de procedură penală". Ambele amendamente au fost votate în unanimitate de senatorii Comisiei juridice.

Senatorul USR George Dircă a mai propus trei amendamente prin care solicita să se precizeze în legea de respingere a OUG 13 că respectiva ordonanţă a fost abrogată şi că nu a produs efecte. Propunerile sale au fost însă respinse de comisie, el fiind singurul care a votat pentru aprobarea lor.

Raportul Comisiei juridice de respingere a OUG 13 va intra luni, la ora 16.00, pe ordinea de zi a plenului Senatului. După votul din Senat, OUG 13 va fi transmisă Camerei Deputaţilor care este forul decizional în acest caz.

Legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care este abrogată OUG 13, a fost votată săptămâna trecută de Senat, iar luni intră în procedură legislativă în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Şedinţa Comisiei juridice va începe la ora 15.00.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO