1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Imobiliare

Ovidiu Şandor continuă investiţiile imobiliare, vizează însă şi zona IT&C

Omul de afaceri Ovidiu Şandor, care a vandut în acest an un complex de birouri din Timişoara fondului sud-african NEPI, este interesat să dezvolte un nou proiect imobiliar în afara Bucureştiului, însă vizează şi investiţii şi în sectorul IT&C.

03 apr, 2012 | Mediafax

"Căutam în mod activ următorul proiect imobiliar şi mă uit şi la zona IT&C. România este pe o pantă pozitivă în zona IT&C pentru că mulţi tineri au lucrat la multinaţionale şi vor deschide propriile afaceri. Acesştia vor avea nevoie de bani pentru afacerea lor", a declarat Şandor, la lansarea Top Tranzacţii 2012 publicat de Ziarul Financiar.

El a arătat că exclude un proiect de birori în Bucureşti deoarece piaţa este prea aglomerată.

"Ne uităm la diverse zone. Deocamdată, Bucureştiul nu mi se pare intereasant (...) Cel mai greu în România este că nu ai instrumente, date statistici pertinente pe sectorul imobiliar, în afară de Bucureşti, pentru a fundamenta un business. Dacă vreau să ştiu cum este piaţa de birouri din Iaşi, de exemplu, trebuie sa comandăm studii", a menţionat Şandor.

El a adăugat că înainte de a începe proiectul din Timişoara a analizat piaţa din Polonia.

"Am văzut care este ecartul dintre Varşovia şi Bucureşti şi am extrapolat la oraşele secundare", a explicat Şandor.

In ceea ce priveşte evoluţia economiei, Şandor spune că se remarcă un interes crescut al companiilor pentru extindere în zona de vest a ţării, în special în IT, auto, servicii medicale.

Şandor este proprietarul grupului de firme Modatim din Timişoara, care cuprinde printre altele o fabrică de confecţii, producţia în acest domeniu fiind activitatea principală a grupului.

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a preluat la începutul acestui an complexul de birouri City Business Centre Timişoara, pentru care i-a acordat lui Şandor acţiuni în valoare de 16,5 milioane euro şi a preluat datorii de 29,3 milioane euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO