1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Economie

Păgubiţii Astra Asigurări îşi vor încasa banii cel mai devreme în luna aprilie

Hotărârea de a deschide procedura de faliment a Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA, luată de tribunalul Bucureşti în data de 3 decembrie 2015, a fost atacată în apel pe data de 16 decembrie, iar şedinţa de judecată fost stabilită pentru data de 4 aprilie 2016. Este ultima cale de atac a acţionarului Dan Adamescu. În cazul în care decizia tribunalului va fi definitivă, "plata despăgubirilor de către Fondul de Garantare al Asigurărilor (FGA) poate începe imediat”, după cum a declarat Carmen Radu, preşedinte al FGA.

15 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Pe data de 16 decembrie 2015, Dan Adamescu, fostul proprietar al Astra Asigurări, şi-a epuizat ultima cale de atac, Apelul, împotriva declanşării falimentului la societatea de asigurări. În data de 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei Astra.

În 16 decembrie a fost depus apelul, iar pe 8 ianuarie tribunalul a stabilit data următoarei şedinţe pentru data de 4 aprilie 2016. Avocaţii contactaţi de ECONOMICA.NET au explicat că, în practica judiciară, un dosar ajuns în această fază nu se mai întoarce. Cel mai probabil pe 4 aprilie vom avea decizia definitivă a falimentului la Astra Asigurări, deşi unii avocaţi susţin că data de 4 aprilie este doar un termen intermediar dat de Tribunalul Bucureşti.

După cum a declarat Carmen Radu, preşedinte FGA, plăţile Fondului pot începe imediat după primirea deciziei definitive de la tribunal. FGA continuă acțiunea de verificare a dosarelor de daună recepționate de la Astra Asigurări, pentru care s-au primit, conform legii, Cereri de plată.

Până la data de 03.12. 2015, FGA a primit 7.500 de astfel de solicitări, inclusiv pentru dosarele noi, din care 700 de dosare au fost înaintate Comisiei Speciale a FGA, entitate care emite avizul final de plată. A fost aprobat la plată un numar de 100 de dosare.

De asemenea, FGA a primit 5.200 de cereri pentru deschidere de dosare noi de daună. Până în prezent, Fondul a deschis 3.800 de dosare noi de daună. Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat de la societatea Astra Asigurări 57.200 de dosare de daună la data de 01.10.2015.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO