1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

PAID: Analizăm posibilitatea introducerii unei franşize sau a măririi primei de asigurare

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) analizează, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), oportunitatea introducerii unei franşize din suma asigurată sau a măririi primei de asigurare, a declarat, joi, Nicoleta Radu - Neacşu - director general PAID România, la Forumul Internaţional al Riscurilor Catastrofale.

01 oct, 2015 | Agerpres

'În momentul acesta analizăm, împreună cu UNSAR şi ASF, şi această posibilitate. Noi am făcut un studiu de impact care are în vedere mai multe scenarii de dezastru şi pentru diverse scenarii apar mai multe posibilităţi. Analizăm în momentul de faţă această oportunitate a introducerii unei franşize din suma asigurată sau a măririi primei de asigurare. Nu este luată încă o decizie', a precizat şeful PAID.

Acesta nu a dorit să ofere detalii legat de cuantumul eventualei majorări a primei sau de nivelul franşizei, scrie Agerpres.

Nicoleta Radu - Neacşu a afirmat că situaţia Astra nu afectează în mod major activitatea PAID în condiţiile în care portofoliul Astra în total poliţe PAD în vigoare reprezintă 16,72%, la finalul lui august 2015. Acesta a spus că portofoliul Astra va fi absorbit de piaţă în mod natural.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat, la sfârşitul lunii august a acestui an, intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări, care se afla în administrare specială, şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO