1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

News

PAID poate plăti daune de 900 milioane euro, în cazul unui dezastru ca în 1977

Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) poate plăti daune de 900 de milioane de euro din programul de reasigurare în cazul unui dezastru major comparabil cu cel din 1977, se arată într-un comunicat al PAID.

20 iun, 2017 | Agerpres

'În anul 2010, compania şi-a început activitatea cu un program de reasigurare de 200 milioane euro şi, în 2016, a ajuns la un program de reasigurare de 800 milioane euro, urmând ca, începând cu iulie 2017, acest program să crească la 900 milioane euro. Astfel, în caz de dezastru major, comparabil cu acela din 1977, pentru locuinţele care au asigurare obligatorie, PAID este capabilă să plătească daune în valoare de 900 milioane euro din programul de reasigurare, reducând semnificativ expunerea statului român', se arată în document.

Potrivit acestuia, în anul 2016 rata cheltuielilor totale a fost de 17,22%, cea mai redusă la nivelul industriei de asigurări.

'De menţionat că aceasta rată a cheltuielilor include şi comisionul de vânzare de 10%, stabilit conform legii şi plătit asiguratorilor cu care PAID are încheiate protocoale de colaborare. Un alt element cheie în activitatea Pool-ului îl reprezintă Programul de reasigurare. Managementul şi Consiliul de Administraţie PAID au reuşit, prin creşterea credibilităţii PAID la nivel internaţional, să încheie contracte de reasiguare cu cei mai mari reasigurători din lume (63 de companii partenere, cu rating-uri cuprinse între AA- şi A-, printre care se numără Munich Re, Swiss Re, Sirius, Scor, XL Catlin, Hanover Re, Transatlantic etc.), pentru a acoperi riscurile naturale din România', informează PAID.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO