Palada: Premierul discută informal cu miniştrii, miercuri, la Guvern, asupra proiectului de buget pe 2014

Premierul Victor Ponta va discuta informal miercuri, la Guvern, cu miniştrii din Cabinet, împreună cu ministrul Finanţelor şi cel Bugetului, asupra construcţiei bugetare de anul viitor, urmând ca propunerea să fie dezbătută şi aprobată în cadrul şedinţei de Guvern programată pentru ziua următoare, joi, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mirel Palada, marţi, pentru AGERPRES.
Economica.net - mar, 12 nov. 2013, 20:24
Palada: Premierul discută informal cu miniştrii, miercuri, la Guvern, asupra proiectului de buget pe 2014

‘Mâine (miercuri -n.r.) vor avea loc discuţii informale între premier şi miniştri, împreună cu ministrul de Finanţe şi cel al Bugetului, referitor la construcţia bugetului pentru anul viitor, urmând ca această propunere să fie discutată şi aprobată în şedinţa de Guvern ulterioară, în ziua următoare, joi. Evident şi după această discuţie, conform calendarului, proiectul de buget va fi transmis în Parlament spre dezbatere şi adoptare’, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Mirel Palada a precizat că discuţiile de miercuri de la Guvern vor avea ca bază propunerile deja existente privind indicatorii macroeconomici pentru anul viitor.

‘Şi anume o creştere economică estimată de 2,2%, o inflaţie mai scăzută, de 2,2%, şi o structură a investiţiilor de 6%’, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat despre afirmaţiile Opoziţiei, care, prin vocea PDL, a afirmat că proiectul de buget pe 2014 este ‘cel mai criticat din istoria României’, Palada a spus că astfel de critici sunt nesusţinute de realitate şi conduc şi la o mai mare erodare a credibilităţii celor care le fac.

‘Răspunsul este unul simplu. Opoziţia critică tot ce prinde în cale, evident fără aibă argumente justificative. Şi este şi unul dintre motivele pentru care nu reuşesc să-şi recapete credibilitatea în ochii opiniei publice, după ce au avut o gestionare dezastruoasă a economiei. Nu reuşesc să-şi recapete credibilitatea în ochii opiniei publice tocmai prin asemenea afirmaţii nesusţinute de realitate şi puternic părtinitoare, care, pe lângă faptul că aduc un deserviciu României şi interesului naţional, până la urmă, în mod paradoxal, vin să le erodeze şi bruma de credibilitate pe care o aveau. Sau, mai bine spus, contribuie la întărirea deficitului de credibilitate de care au parte în rândul oamenilor. Până la urmă este un moment al adevărului foarte simplu, cel care a fost, recent, la vot şi care arată clar opinia oamenilor la adresa lor, şi, pe de altă parte, ce observăm în sondaje în fiecare lună, felul în care oamenii nu au încredere în ei’, a mai declarat Mirel Palada.

 

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...