1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Imobiliare

Palatul BCR din Piaţa Universităţii, căutat de investitori, ar putea fi tranzacţionat până la sfârşitul anului

Palatul BCR, monument istoric de clasa A din centrul Bucureștiului, finalizat în 1906, după proiectele arhitectului Oscar Maugsch, a fost scos la vânzare de bancă acum câteva luni, iar în prezent investitori din Orientul Mijlociu, Europa, sau investori locali derulează operațiuni de due dilligence, iar tranzacție de vânzare-cumpărare ar putea fi semnată până la sfârșitul anului.

14 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

„Pentru achiziția unui hotel este important să existe un istoric de funcționare, pentru a vedea rezultatele pe parcusul unui an. La birouri cumperi niște contracte de închiriere, chiar dacă nu este definitivată construcția. La hoteluri ai un contract de management cu o companie mare, dar nu ai o garanție a veniturilor. Normal că există și un plan de afaceri și cumpărătorul vede și o proiecție în viitor, dar e important să existe și un istoric“, susține  Andrei Văcaru head o capital markets JLL.

Potrivit lui Văcaru, vom vedea tranzacții interesante pe acest segment al pieței imobiliare și există un apetit deosebit pentru hoteluri în București.

„Se caută hoteluri afiliate lanțurilor mari, indiferent de numărul de stele. Afilierea la un lanț internațional certifică fundamentele unei investiții. Cele mai lichide hoteluri sunt cele cu prețuri cuprinse între 30 și 50 milioane de euro. Toți investitorii vor peste 120 de camere, dar lucrează și cu materialul clientului. Capitalul interesat de astfel de achiziții în București este variat: de la Orientul Mijlociu, Israel, la SUA, dar cei mai mulți sunt europeni“, explică Văcaru.

Randamentele pentru investiții în hoteluri sunt foarte apropiate de cele pentru clădiri de birouri, de aproximativ 7%. Piața hotelieră este într-un context care favorizează o creștere anuală și de 30% a afacerii, iar în București, orașul cel mai căutat, ratele de ocupare în timpul săptămânii sunt mai mari, pentru că principalul motor este turismul de afaceri, dar crește și turismul de week-end. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO