Palatul Telefoanelor din Bucureşti, scos la vânzare

Telekom Romania scoate la vânzare trei proprietăți din centrul Bucureștiului, printre care şi Palatul Telefoanelor, pentru care cere 21,6 milioane de euro. 
Andrada Ghira - mie, 24 sept. 2014, 10:28
Palatul Telefoanelor din Bucureşti, scos la vânzare

Telekom România, fosta Romtelecom, a scos la vânzare un pachet de proprietăţi din centrul Capitalei, potrivit unui comunicat al companiei.

Iniţial, compania a scos la vânzare doar terenul, aflat în spatele hotelului Novotel, pentru care cerea aproape 2.000 de euro/mp. La începutul acestei luni, compania a scos ternul la vânzare împreună cu clădirea Tandem, la un preţ de 11 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI Romtelecom cere 11 mil. euro pe o clădire şi pe un teren din centrul Bucureştiului

Acum, din pachet mai face parte şi clădirea emblematică, Palatul Telefoanelor. Toate cele trei proprietăţi se află în aceeaşi zonă. Preţul de ponire pentru întreg pachetul de proprietăţi scos la vânzare este de 21,6 milioane de euro.

Valoarea de piață a pachetului este la nivelul altor proprietăți similare ca dimensiune și relevanță și a fost stabilită de evaluatori independenți. Tranzacția va fi derulată prin intermediul unei licitații, iar câștigătorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasă ofertă atât în ceea ce privește prețul, cât și alte condiții relevante în context, se mai arată într-un comunicat al companiei. 

Pentru a participa în licitație, entitățile interesate trebuie să furnizeze o scrisoare de garanție și să depună ofertele până la data de 20 octombrie 2014. Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications S.A. va urma toți pașii juridici prevăzuți de legislația în vigoare privind monumentele istorice.

,,Strategia noastră imobiliară este în linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numărul 1 de servicii de telecom si divertisment din România. Aceasta presupune să ne concentrăm atenția asupra activităților noastre principale și să capitalizăm activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, a afirmat Andreas Grünewald, director executiv Managementul Aprovizionării, Telekom Romania Group.

Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco și are un teren de 1.893 mp și o suprafață totală construită la sol de 1.702 mp. Proprietatea Tandem are un teren de 5.039 mp și o suprafață totală construită la sol 2.030 mp, în timp ce proprietatea Matei Millo are un teren de 1.783 mp.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...