Palatul Telefoanelor, Rockefeller Center de Bucureşti. „Nu va fi hotel sau cazinou”, spune şeful Telekom

Noul CEO al Telekom România, Miroslav Majoroš, este impresionat de Palatul Telefoanelor de pe Calea Victoriei şi vorbeşte pe un ton de regret despre vânzarea clădirii monument istoric. Compania caută un investitor "distins", care să onoreze imobilul.
Economica.net - mar, 01 mart. 2016, 12:18
Palatul Telefoanelor, Rockefeller Center de Bucureşti.

„În primul rând, mă bucur că avem o asemenea clădire. Îmi aminteşte de Rockefeller Center din New York, este un art deco superb. Ar fi un edificiu fantastic, dar din păcate nu putem folosi toată clădirea. Avem acolo birouri, servere, dar nu o putem ocupa pe toată. Dacă o vindem, trebuie să avem în vedere impotanţa clădirii, faptul că este un monument în centrul Bucureştiului. Trebuie să ne alegem atent partenerul. Nu va fi hotel, nu va fi cazinou. Dacă o vindem, trebuie să găsim un partener distins.

Telekom a moştenit Palatul Telefoanelor de la Romtelecom. Grupul a anunţat, în 2014, că imobilul de pe Calea Victoriei este de vânzare.

Telekom Romania Communications, fosta Romtelecom, a scos clădirea la vânzare în septembrie 2014, împreună cu alte două proprietăţi din apropriere, la un preţ total de 21,6 milioane de euro.

Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco şi are un teren de 1.893 metri pătraţi şi o suprafaţă construită la sol de 1.702 metri pătraţi. Suprafaţa utilă este de 12.000 metri pătraţi.

Conform legii, statul are drept de preempţiune la vânzarea clădirilor monument istoric.

Palatul Telefoanelor a fost construit în 1933 şi a fost până în anii ’70 cel mai înalt edificiu din Bucureşti, cu o înălţime de 52,5 metri. Clădirea a fost construită pe locul celebrei terase Oteteleşeanu. Palatul Telefoanelor a fost proiectat de arhitecţii Louis Weeks, Walter Froy şi Edmond van Saanen Algi în stil Art Deco, cu schelet metalic.
Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...