Până astăzi 56.170 de companii au depus actele pentru intrarea în șomaj tehnic a 459.000 de salariați

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că, până în prezent, 56.170 de companii au solicitat şomaj tehnic pentru 459.000 de angajaţi, la care se adaugă peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi, informează Agerpres.
Economica.net - joi, 09 apr. 2020, 16:20
Până astăzi 56.170 de companii au depus actele pentru intrarea în șomaj tehnic a 459.000 de salariați

„Sunt 56.170 de companii care, până la ora la care intrăm în şedinţa de Guvern, au solicitat şomaj tehnic pentru un număr de 459.000 de angajaţi, respectiv peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi care lucrează pe contract de activitate sportivă şi alte categorii care desfăşoară activităţi pe baza unor relaţii contractuale, altele decât contractele individuale de muncă care sunt acoperite de fondurile de la ANOFM”, a precizat ministrul.

Ea a menţionat că ministerul este pregătit să facă primele plăţi când va exista disponibilul financiar.

„Puteţi deja să faceţi plăţi. Aveţi disponibil în fondul de şomaj, până la rectificarea bugetară, şi să aducem în completare transferurile de la bugetul de stat”, a transmis prim-ministrul Ludovic Orban.
Violeta Alexandru a propus introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede acordarea de sprijin guvernamental pentru noi categorii.

„Mă refer la avocaţi, notari, executori judecătoreşti cu activitate întreruptă total sau parţial, respectiv angajaţii cooperativelor meşteşugăreşti de consum, oamenii care au subliniat impactul pe care criza îl are asupra activităţii lor şi care ne solicită să îi avem în vedere pentru sprijinul guvernamental oferit”, a explicat ea.

Alexandru a solicitat şi o extindere a perioadei în care solicitanţii să poată depună documentele necesare, dar Orban a subliniat că acceptă acest lucru doar în cazul noilor categorii de beneficiari.

„În ceea ce priveşte celelalte categorii nu sunt de acord, pentru că toţi au ştiut din timp şi au avut timp să formuleze. Pentru categoriile noi, da”, a spus el.

Ministrul Muncii a menţionat că proiectul de OUG va clarifica şi situaţia pensionarilor care desfăşoară activităţi în domenii ale economiei afectate de actuala criză.

Te-ar mai putea interesa și
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru – OUG 34 publicată în Monitorul Oficial
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru ...
Contribuţia de asigurări de sănătate (CASS) se va aplica doar pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite, a celor care impun carantina şi în situaţia reducerii cu......
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul fără precedent pe care Iranul l-a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu drone şi rachete asupra ...
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi ...
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată ...