Până în 2018, mai puţin de 10% din procesele de business vor fi pe hârtie – studiu

Un studiu Xerox, care a inclus 600 de experţi IT din companii mari din Europa de Vest şi America de Nord, arată că digitalizarea companiilor este inevitabilă, iar până în 2018, mai puţin de 10% din procesele de business vor fi pe hârtie, iar restul în sistem digital.
Economica.net - joi, 17 mart. 2016, 11:16
Până în 2018, mai puţin de 10% din procesele de business vor fi pe hârtie - studiu

Conform raportului ‘Digitalizarea la locul de muncă’, trecerea de la hârtie la procese digitale depinde de fiecare companie în parte, cu toate acestea, mulţi dintre respondenţi recunosc că încă nu se simt pregătiţi să facă acest pas.

Principalele preocupări ale respondenţilor legate de procesele pe hârtie sunt costurile (pentru 42% dintre respondenţi) şi securitatea (42%). Participanţii la studiu preconizează că, în medie, în următorii doi ani, doar 9% din procesele de business cheie vor utiliza hârtia.

Cu toate acestea, peste jumătate (55%) dintre respondenţi recunosc că procesele din companiile lor se bazează, în mare parte, pe hârtie, dar doar o treime (29%) mai folosesc hârtia pentru a ţine legătura cu clienţii, în locul email-ului sau canalelor de social media.

În acelaşi timp, 41% dintre respondenţi sunt conştienţi că trecerea la fluxuri de lucru digitale va micşora costurile companiilor, iar 87% consideră că au la dispoziţie resursele şi abilităţile necesare pentru a face acest pas.

‘Companiile anticipează un viitor digital flexibil şi dinamic, dar procesele actuale de business stau, încă, sub semnul hârtiei. Discrepanţa dintre viziunea unei companii şi etapele necesare trecerii la mediul digital a îngreunat procesul digitalizării’, arată Andy Jones, vice president, Workflow Automation, Large Enterprise Operations, Xerox, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

În ceea ce priveşte procesele de automatizare, aproape trei sferturi dintre respondenţi spun că au identificat deja zonele în care este necesară automatizarea. Mai exact, zonele cel mai probabil să devină complet automatizate sunt: contabilitatea (38%), raportarea cheltuielilor (37%), creanţele (36%) şi serviciile de customer care (35%).

Cu toate acestea, raportul a identificat câteva aspecte de bază pe care multe companii nu le-au luat în considerare, chiar dacă îşi doresc să implementeze procese automatizate şi fluxuri de lucru digitale în companiile lor.

Conform studiului, 40% dintre respondenţi nu au implementat încă soluţii mobile de lucru, 47% nu au introdus sau optimizat serviciile cloud, iar 45% nu au încorporat sau îmbunătăţit încă analize predictive prin big data.

În multe cazuri, digitalizarea sau revizuirea proceselor pe hârtie, înainte de a face propriu-zis trecerea la automatizare, va produce rezultate mai bune. Analizarea obiceiurilor de imprimare ale angajaţilor, de exemplu, furnizează informaţii vitale despre oportunităţile de digitalizare în zonele cu consum crescut de hârtie. De asemenea, conform raportului, 90% dintre respondenţi au declarat că au la dispoziţie instrumentele necesare analizării obiceiurilor de imprimare ale angajaţilor, dar doar jumătate dintre ei (45%) chiar folosesc aceste instrumente.

Xerox activează în 180 de ţări, cu peste 140.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...