Panama Papers: Insulele Virgine Britanice sunt paradisul fiscal cel mai popular

Insulele Virgine Britanice sunt paradisul fiscal cel mai popular într-un top 10 publicat în cadrul documentelor Panama Papers de Consorţiul internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ), în care Panama şi Bahamas ocupă următoarele două poziţii.
Economica.net - lun, 04 apr. 2016, 13:15
Panama Papers: Insulele Virgine Britanice sunt paradisul fiscal cel mai popular

Dintre companiile care figurează în documentele companiei panameze de avocatură Mossack Fonseca, obţinute de ICIJ, una din două, respectiv peste 113.000, au fost înfiinţate în Insulele Virgine Britanice.

Pe locul al doilea se află Panama, ţara în care se află sediul central al Mossack Fonseca, unde au fost create aproximativ 50.000 de astfel de firme, urmată de Bahamas, cu sub 20.000.

Clasamentul este completat de Seychelles, Niue, Samoa, British Anguilla, statul american Nevada, Hong Kong şi Marea Britanie.

Mossack Fonseca a colaborat cu intermediari din peste 100 de ţări din întreaga lume. Cei mai activi clienţi, în funcţie de numărul companiilor offshore, au provenit din Hong Kong, Elveţia şi Marea Britanie.

Datele arată că Mossack Fonseca a colaborat cu peste 14.000 de bănci, firme de avocatură, companii şi alţi intermediari, pentru înfiinţarea firmelor offshore, fundaţiilor şi altor entităţi pentru clienţi.

Investigaţia Panama Papers este rezultatul colaborării a unor jurnalişti din 80 de state, care au analizat 11,5 milioane de documente obţinute de la firma Mossack Fonseca.

Aproximativ 500 de bănci sau subsidiare şi 140 de politicieni şi persoane publice au legătură cu companii offshore, potrivit documentelor publicate de ICIJ.

Consorţiul a analizat peste un an documentele firmei Mossak Fonseca.

Documentele dezvăluite de (ICIJ) includ numele a 140 de politicieni şi persoane publice din întreaga lume, între care foşti şi actuali lideri mondiali, respectiv premieri ai Islandei şi Pakistanului, preşedintele Ucrainei şi regele Arabiei Sauditate, dar şi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

În total, documentele fac referire la peste 214.000 de companii offshore, legate de persoane din peste 200 de ţări şi teritorii.

Citeste si: Roşia Montană şi privatizările Rafo şi Alro apar în „Panama Papers” – Rise Project

Citeste si: UBS, Societe Generale şi HSBC, în top 10 al băncilor care au creat cele mai multe companii offshore

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută – industria lemnului
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută ...
Lemnul furnizează o energie termică ieftină, accesibilă, regenerabilă, bazată pe o resursă internă, dar în mod paradoxal ...
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
 Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile nu depăşeşte 5 la mia de locuitori în niciun oraş din ţară, ...
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Grand Hotel, un imobil vechi de 100 de ani din Galați, unde și-au avut sediile Securitatea și Primăria, a fost scos la ...