1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Panama Papers: Şeful ANAF, chemat la audieri în Comisia pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor îi va chema săptămâna viitoare pe şefii Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi ANAF pentru o discuţie pe tema 'Panama Papers', a anunţat miercuri Gheorghe Ialomiţianu, membru al comisiei.

06 apr, 2016 | Agerpres

'Săptămâna viitoare, Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va avea o discuţie cu preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi cu preşedintele ANAF pe problema paradisurilor fiscale, conturile din Panama şi tranzacţiile financiare care s-au făcut prin firmele din paradisul acesta. Să vedem ce măsuri întreprind aceste instituţii, pentru că trebuie să avem o reacţie, mai ales că sunt firme din România care au înfiinţat firme în Panama şi sunt convins că multe tranzacţii au fost derulate prin acele firme, iar fiscul român şi oficiul nu ştiu de aceste tranzacţii. S-ar putea să fie vorba de evaziune fiscală, de spălare de bani', a spus Ialomiţianu.

El a adăugat că este o problemă de transparenţă, pentru că e posibil ca multe tranzacţii derulate prin Panama să nu fi fost declarate în România, iar fiscul român să nu fi încasat impozitul.

'Fac o recomandare instituţiilor din România - să facă demersuri ca la nivelul UE să se facă un grup de lucru pentru că noi, ca ţară individuală, nu vom avea succes în prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Avem legislaţie europeană care se referă la constituirea de grupuri pentru a combate evaziunea fiscală sau spălarea de bani', a încheiat Ialomiţianu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO