1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Pandemia a crescut importul de paste făinoase din Italia cu peste 40% în primele şase luni

Atunci când pandemia a izbucnit, românii s-au grăbit către magazine, unde au golit rafturile de conserve, făină, drojdie sau produse de curăţat şi hârtie igienică. Dar, potrivit publicaţiei italiene Corriere, care citează statistici oficiale, o altă categorie de alimente a fost cumpărată fie pentru consum, fie pentru a face stocuri în casă: pastele făinoase.

17 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Potrivit sursei citate, importurile de paste făinoase italiene au crescut cu peste 40% în primul semestru al anului în România, SUA, Canada şi Australia. De asemenea, Italia a exportat cu 30% mai multe paste către Marea Britanie, Olanda, Arabia Saudită şi până la peste 60% mai mult în Hong Kong, Ucraina și Irlanda. Alte piețe strategice precum Franța, China și Coreea de Sud au înregistrat o creștere de peste 20% a importurilor de paste din Italia.

De altfel, o analiză a companiei de cercetare de piaţă Nielsen realizată în luna martie a arătat că vânzările de bunuri de larg consum au crescut în perioada 23 februarie - 15 martie faţă de perioada similară din 2019 cu 37,2%. 

Această creştere a fost accentuată în mod special în ultima săptămână a intervalului (9-15 martie), echivalentă unei noi etape în procesul de consum, mai exact aceea de “pregătire a proviziilor”, când unele tipuri de articole au înregistrat creşteri spectaculoase de volume. Astfel, vânzările de paste făinoase au crescut cu 466% în acea săptămână comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

În Italia, pastele fac parte din cultura ţării și, practic toată lumea declară că le mănâncă (98%), consumul fiind de circa 23,1 kg pe cap de locuitor pe an. În România însă, deşi a cunoscut o evoluţie frumoasă în ultimii ani, consumul de paste este în continuare scăzut, comparativ cu cel din alte ţări europene.

În România, liderul pieţei este producătorul italian Barilla.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO