Pandemia aduce piaţa tabletelor pe creştere. Apple rămâne lider de piaţă şi în trimestrul 3 din 2020

Piața mondială a tabletelor a obținut rezultate solide în al treilea trimestru al anului 2020, cu o creștere de 24,9% faţă de acelaşi interval al anului trecut, la 47,6 milioane de unități, potrivit datelor preliminare ale International Data Corporation (IDC). Piaţa tabletelor nu a avut rezultate prea bune în ultimii ani, însă în ultima vreme piaţă a început să se redreseze. 
Lidia Neagu - sâm, 07 nov. 2020, 09:07
Pandemia aduce piaţa tabletelor pe creştere. Apple rămâne lider de piaţă şi în trimestrul 3 din 2020

Cererea pentru dispozitive de calcul la preţuri accesibile și cu ecrane mai mari care să faciliteze munca la distanță, învățarea și petrecerea timpului liber, datorită restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, sunt motivele pentru care piața a crescut.

Cheltuielile consumatorilor pentru tehnologie au crescut, de asemenea, în timp ce alte categorii, cum ar fi masa la restaurant, divertismentul și călătoriile, au scăzut în timpul pandemiei.

Apple a livrat 13,9 milioane de unități în T3 şi conduce încă o dată piața tabletelor. Compania a înregistrat o creștere anuală de 17,4%. Așa cum era de așteptat, a evoluat bine pe segmentul educației și a existat o creștere pe segmentul consumatorilor după două trimestre de declin. În timp ce iPad-ul (2019) a reușit să mențină cea mai mare parte a livrărilor, cel mai recent iPad (2020) a reușit să înregistreze un volum notabil de vânzări, în ciuda lansării sale realizată cu întârziere de circa o lună.

Samsung a recâștigat a doua poziție, cu livrări de 9,4 milioane de unități și o creștere anuală de 89,2%. Pe măsură ce cererea pentru mai multe soluții de calcul portabile și mobile a crescut, Samsung s-a concentrat pe portofoliul său detașabil Android, care a înregistrat o creștere solidă în ultimul trimestru. Samsung a lansat, de asemenea, Galaxy Tab S7 + în T3 – prima tabletă 5G disponibilă în întreaga lume – fiind unul dintre primii furnizori de tablete care au adoptat 5G.

Amazon.com a coborât pe a treia poziție în intervalul analizat, cu livrări de 5,4 milioane de unități. Aceasta a fost o scădere de 1,2% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, însă în 2019 perioada a cuprins vânzările de Prime Day care au condus la livrări record. Tabletele de 8 inci lansate recent au capturat cea mai mare parte a livrărilor, în timp ce tabletele de 10,1 inci au înregistrat volume apropiate. Tabletele Amazon Edition pentru copii au menținut, de asemenea, un impuls puternic atât pe tabletele de 8 inci, cât și pe cele de 10 inci.

Huawei a livrat 4,9 milioane de unități, în creștere cu 32,9%, permițând companiei să câștige cota pe piață. În ciuda sancțiunilor guvernului SUA, Huawei a reușit să se dezvolte în mai multe zone geografice, inclusiv în afara Chinei. Cu toate acestea, asigurarea componentelor potrivite pentru gama sa de tablete va continua să fie o problemă, împreună cu lipsa Serviciilor mobile Google. Drept urmare, perspectivele rămân incerte.

Lenovo încheie trimestrul pe poziția a cincea înregistrând o creștere de 62,4%. Compania a vândut 4,1 milioane de tablete. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...