Pandemia de coronavirus închide definitiv celebrul Grandhotel Hessischer Hof din Frankfurt

Celebrul hotel de lux Grandhotel Hessischer Hof, din Frankfurt, îşi va închide definitiv porţile la sfârşitul anului, victimă a crizei COVID-19, care l-a lăsat fără clienţi, a anunţat proprietarul său, grupul "Prince de Hesse", transmite joi AFP, relatează Agerpres.
Economica.net - joi, 24 sept. 2020, 15:48
Pandemia de coronavirus închide definitiv celebrul Grandhotel Hessischer Hof din Frankfurt

„Pentru a asigura viabilitatea grupului în cursul pandemiei de coronavirus (…), Comitetul executiv a decis închiderea Grandhotel Hessischer Hof”, conform unui comunicat al grupului transmis joi AFP.

„Este o decizie dureroasă”, a asigurat Donatus Landgraf von Hessen, preşedintele Comitetului executiv al acestui grup, citat în comunicat. El a precizat că prestigiosul hotel se va închide „în cel de-al patrulea trimestru al acestui an”.

Grandhotel Hessischer Hof, o veritabilă instituţie din Frankfurt, a fost înfiinţat în anii ’50. Decorat în stil Art Deco, acest stabiliment găzduia de obicei bancheri şi oameni de afaceri care călătoreau la Frankfurt, capitala financiară a Germaniei şi locul unde se află şi sediul Băncii Centrale Europene.

Hotelul aparţine unei ramuri a Casei de Hesse, dinastia aristocratică locală, care deţine, de asemenea, şi terenuri, afaceri în turism şi podgorii.

Grandhotel Hessischer Hof este situat într-o zonă excelentă din centrul oraşului, în faţa centrului pentru congrese din Frankfurt, dar anularea cvasitotală a evenimentelor din cursul acestui an, din cauza pandemiei, a dus la prăbuşirea drastică a clientelei.

„Toate previziunile arată în mod clar că sectorul congreselor, evenimentelor şi călătoriilor de afaceri se va recupera doar pe termen foarte lung’ şi „că se vor înregistra pierderi mari în următorii două ani”, explică proprietarul stabilimentului.

Închiderea sa va duce la disponibilizarea a 63 de angajaţi din cei 350 ai grupului care deţine hotelul.

Sectorul hotelier şi de turism a fost lovit crunt de pandemie, din cauza restricţiilor de călătorie impuse peste tot în lume în cadrul măsurilor luate împotriva noului coronavirus.

După o revenire uşoară a activităţii în cursul acestei veri, reintensificarea pandemiei în numeroase ţări europene şi aplicarea de noi restricţii în ultimele săptămâni au sporit temerile cu privire la o agravare a situaţiei, mai comentează AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciţii ...
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2021 cu 3,6% faţă de luna anterioară, ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...