Pandemia de coronavirus închide definitiv celebrul Grandhotel Hessischer Hof din Frankfurt

Celebrul hotel de lux Grandhotel Hessischer Hof, din Frankfurt, îşi va închide definitiv porţile la sfârşitul anului, victimă a crizei COVID-19, care l-a lăsat fără clienţi, a anunţat proprietarul său, grupul "Prince de Hesse", transmite joi AFP, relatează Agerpres.
Economica.net - joi, 24 sept. 2020, 15:48
Pandemia de coronavirus închide definitiv celebrul Grandhotel Hessischer Hof din Frankfurt

„Pentru a asigura viabilitatea grupului în cursul pandemiei de coronavirus (…), Comitetul executiv a decis închiderea Grandhotel Hessischer Hof”, conform unui comunicat al grupului transmis joi AFP.

„Este o decizie dureroasă”, a asigurat Donatus Landgraf von Hessen, preşedintele Comitetului executiv al acestui grup, citat în comunicat. El a precizat că prestigiosul hotel se va închide „în cel de-al patrulea trimestru al acestui an”.

Grandhotel Hessischer Hof, o veritabilă instituţie din Frankfurt, a fost înfiinţat în anii ’50. Decorat în stil Art Deco, acest stabiliment găzduia de obicei bancheri şi oameni de afaceri care călătoreau la Frankfurt, capitala financiară a Germaniei şi locul unde se află şi sediul Băncii Centrale Europene.

Hotelul aparţine unei ramuri a Casei de Hesse, dinastia aristocratică locală, care deţine, de asemenea, şi terenuri, afaceri în turism şi podgorii.

Grandhotel Hessischer Hof este situat într-o zonă excelentă din centrul oraşului, în faţa centrului pentru congrese din Frankfurt, dar anularea cvasitotală a evenimentelor din cursul acestui an, din cauza pandemiei, a dus la prăbuşirea drastică a clientelei.

„Toate previziunile arată în mod clar că sectorul congreselor, evenimentelor şi călătoriilor de afaceri se va recupera doar pe termen foarte lung’ şi „că se vor înregistra pierderi mari în următorii două ani”, explică proprietarul stabilimentului.

Închiderea sa va duce la disponibilizarea a 63 de angajaţi din cei 350 ai grupului care deţine hotelul.

Sectorul hotelier şi de turism a fost lovit crunt de pandemie, din cauza restricţiilor de călătorie impuse peste tot în lume în cadrul măsurilor luate împotriva noului coronavirus.

După o revenire uşoară a activităţii în cursul acestei veri, reintensificarea pandemiei în numeroase ţări europene şi aplicarea de noi restricţii în ultimele săptămâni au sporit temerile cu privire la o agravare a situaţiei, mai comentează AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...