1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Pandemia de coronavirus închide definitiv celebrul Grandhotel Hessischer Hof din Frankfurt

Celebrul hotel de lux Grandhotel Hessischer Hof, din Frankfurt, îşi va închide definitiv porţile la sfârşitul anului, victimă a crizei COVID-19, care l-a lăsat fără clienţi, a anunţat proprietarul său, grupul "Prince de Hesse", transmite joi AFP, relatează Agerpres.

24 sep, 2020 | Agerpres

"Pentru a asigura viabilitatea grupului în cursul pandemiei de coronavirus (...), Comitetul executiv a decis închiderea Grandhotel Hessischer Hof", conform unui comunicat al grupului transmis joi AFP.

"Este o decizie dureroasă", a asigurat Donatus Landgraf von Hessen, preşedintele Comitetului executiv al acestui grup, citat în comunicat. El a precizat că prestigiosul hotel se va închide "în cel de-al patrulea trimestru al acestui an".

Grandhotel Hessischer Hof, o veritabilă instituţie din Frankfurt, a fost înfiinţat în anii '50. Decorat în stil Art Deco, acest stabiliment găzduia de obicei bancheri şi oameni de afaceri care călătoreau la Frankfurt, capitala financiară a Germaniei şi locul unde se află şi sediul Băncii Centrale Europene.

Hotelul aparţine unei ramuri a Casei de Hesse, dinastia aristocratică locală, care deţine, de asemenea, şi terenuri, afaceri în turism şi podgorii.

Grandhotel Hessischer Hof este situat într-o zonă excelentă din centrul oraşului, în faţa centrului pentru congrese din Frankfurt, dar anularea cvasitotală a evenimentelor din cursul acestui an, din cauza pandemiei, a dus la prăbuşirea drastică a clientelei.

"Toate previziunile arată în mod clar că sectorul congreselor, evenimentelor şi călătoriilor de afaceri se va recupera doar pe termen foarte lung' şi "că se vor înregistra pierderi mari în următorii două ani", explică proprietarul stabilimentului.

Închiderea sa va duce la disponibilizarea a 63 de angajaţi din cei 350 ai grupului care deţine hotelul.

Sectorul hotelier şi de turism a fost lovit crunt de pandemie, din cauza restricţiilor de călătorie impuse peste tot în lume în cadrul măsurilor luate împotriva noului coronavirus.

După o revenire uşoară a activităţii în cursul acestei veri, reintensificarea pandemiei în numeroase ţări europene şi aplicarea de noi restricţii în ultimele săptămâni au sporit temerile cu privire la o agravare a situaţiei, mai comentează AFP.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO