Pandemia de COVID-19 ameninţă să întârzie programele de înarmare ale Pentagonului

Ministerul Apărării al SUA se aşteaptă ca epidemia mondială provocată de noul coronavirus să întârzie programele sale majore de arme cu aproximativ trei luni, a declarat luni cel mai important cumpărător de arme al Pentagonului, citat de dpa şi preluat de Agerpres.
Economica.net - mar, 21 apr. 2020, 11:36
Pandemia de COVID-19 ameninţă să întârzie programele de înarmare ale Pentagonului

Ellen Lord, subsecretar de stat în Ministerul Apărării, responsabilă de achiziţii şi mentenanţă a armamentului, nu a menţionat programe sau întreprinderi în mod special, ci a sugerat că întârzierile ar fi larg răspândite.

„Pe plan intern, constatăm cele mai mari consecinţe (n. red. ale pandemiei de COVID 19) asupra lanţului de aprovizionare a aviaţiei, construcţiilor navale şi lansărilor spaţiale de mică anvergură”, a spus Lord, scrie Agerpres.

Pentagonul a încercat să-şi păstreze baza industrială solvabilă şi funcţională în timpul pandemiei, inclusiv prin creşterea rambursărilor pentru lucrările care nu sunt încă terminate.

Această schimbare va începe săptămâna aceasta prin alocarea a 3 miliarde de dolari în fluxul de numerar din partea Trezoreriei către industrie, a spus ea.

Subsecretarul de stat a felicitat companiile Lockheed Martin Corp şi Boeing pentru angajamentul lor de a orienta aceste fonduri suplimentare către furnizorii lor mai mici şi şi-a exprimat speranţa ca şi alte companii să facă la fel.

Pentagonul doreşte, de asemenea, un sprijin suplimentar din partea Congresului pentru a ajuta companiile să achite salariile şi să menţină intacte forţa de muncă specializată chiar şi acolo unde pandemia a forţat liniile de producţie să se închidă şi a provocat alte perturbări. Ellen Lord a evitat să intre în detalii.

Pe ansamblu, sectorul apărării a continuat să funcţioneze în timpul crizei provocate de COVID-19, datorită în mare parte efectivului său declarat esenţial de către Departamentul de Securitate Internă.

Dar unele unităţi, inclusiv liniile de producţie Boeing din Puget Sound, statul Washington, au fost închise temporar din cauza unor preocupări sanitare.

Ellen Lord a spus că doar 106 din cele 10.509 de companii din cadrul sectorului apărării au fost închise, în timp ce alte 68 au fost închise şi redeschise. Dintre cei 11.413 de furnizori care compun vasta reţea de aprovizionare a ministerului, 427 s-au închis, iar 147 s-au închis şi s-au redeschis.

Byron Callan, analist pentru Capital Alpha Partners, şi-a exprimat surprinderea într-o notă către investitori că alte părţi ale industriei de apărare care se ocupă de MDAP (Major Defense Acquisition Programs) nu au suferit niciun fel de impact: de exemplu, sectorul electronic, al armelor şi muniţiilor ghidate cu precizie, al vehiculelor de toate tipurile, conform dpa. 

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...