Pandemia de COVID-19 ameninţă să întârzie programele de înarmare ale Pentagonului

Ministerul Apărării al SUA se aşteaptă ca epidemia mondială provocată de noul coronavirus să întârzie programele sale majore de arme cu aproximativ trei luni, a declarat luni cel mai important cumpărător de arme al Pentagonului, citat de dpa şi preluat de Agerpres.
Economica.net - mar, 21 apr. 2020, 11:36
Pandemia de COVID-19 ameninţă să întârzie programele de înarmare ale Pentagonului

Ellen Lord, subsecretar de stat în Ministerul Apărării, responsabilă de achiziţii şi mentenanţă a armamentului, nu a menţionat programe sau întreprinderi în mod special, ci a sugerat că întârzierile ar fi larg răspândite.

„Pe plan intern, constatăm cele mai mari consecinţe (n. red. ale pandemiei de COVID 19) asupra lanţului de aprovizionare a aviaţiei, construcţiilor navale şi lansărilor spaţiale de mică anvergură”, a spus Lord, scrie Agerpres.

Pentagonul a încercat să-şi păstreze baza industrială solvabilă şi funcţională în timpul pandemiei, inclusiv prin creşterea rambursărilor pentru lucrările care nu sunt încă terminate.

Această schimbare va începe săptămâna aceasta prin alocarea a 3 miliarde de dolari în fluxul de numerar din partea Trezoreriei către industrie, a spus ea.

Subsecretarul de stat a felicitat companiile Lockheed Martin Corp şi Boeing pentru angajamentul lor de a orienta aceste fonduri suplimentare către furnizorii lor mai mici şi şi-a exprimat speranţa ca şi alte companii să facă la fel.

Pentagonul doreşte, de asemenea, un sprijin suplimentar din partea Congresului pentru a ajuta companiile să achite salariile şi să menţină intacte forţa de muncă specializată chiar şi acolo unde pandemia a forţat liniile de producţie să se închidă şi a provocat alte perturbări. Ellen Lord a evitat să intre în detalii.

Pe ansamblu, sectorul apărării a continuat să funcţioneze în timpul crizei provocate de COVID-19, datorită în mare parte efectivului său declarat esenţial de către Departamentul de Securitate Internă.

Dar unele unităţi, inclusiv liniile de producţie Boeing din Puget Sound, statul Washington, au fost închise temporar din cauza unor preocupări sanitare.

Ellen Lord a spus că doar 106 din cele 10.509 de companii din cadrul sectorului apărării au fost închise, în timp ce alte 68 au fost închise şi redeschise. Dintre cei 11.413 de furnizori care compun vasta reţea de aprovizionare a ministerului, 427 s-au închis, iar 147 s-au închis şi s-au redeschis.

Byron Callan, analist pentru Capital Alpha Partners, şi-a exprimat surprinderea într-o notă către investitori că alte părţi ale industriei de apărare care se ocupă de MDAP (Major Defense Acquisition Programs) nu au suferit niciun fel de impact: de exemplu, sectorul electronic, al armelor şi muniţiilor ghidate cu precizie, al vehiculelor de toate tipurile, conform dpa. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...