1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Papalekas, în discuţii avansate cu un chiriaş pentru proiectul de 80 mil. euro de la staţia de metrou Pipera

Globalworth, firmă controlată de discretul investitor în imobiliare Papalekas, a cumpărat recent parcele de terenuri situate deasupra staţiei de metrou Pipera şi unde intenţionează să ridice un complex de birouri cu 80 de milioane de euro.

06 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Globalworth, companie controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a anunţat în luna iunie achiziţia mai multor parcele de teren, cu o suprafaţă de 30.000 mp, aflate deasupra staţiei de metrou Pipera şi în imediata apropiere a clădirilor BOB, BOC şi Upground, deţinute tot de companie.

Terenul a aparţinut grupului Farmexim, care deţine lanţul de farmacii Help Net şi care este controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Aici Papalekas va construi spaţii comerciale şi de birouri, iar valoarea tranzacţiei a fost de 14,3 milioane de euro.

Surse din piaţă au declarat recent pentru ECONOMICA.NET că Globalworth lucrează la obţinerea avizelor necesare construcţiei.

Proiectul presupune dezvoltarea a trei turnuri de birouri. Pentru unul dintre ele, Globalworth se află în negocieri avansate cu o mare companie multinaţională pentru 25.000 mp de birouri şi spaţii de retail.

Costul de dezvoltare, așa cum reiese din datele companiei, este de 98 milioane de euro, din care 17,8 milioane de euro reprezintă achiziția terenurilor și costurile de pregătire ale proiectului, bani deja investiți. Restul de 80 de milioane de euro urmează a fi alocați pentru ridicarea proiectului.

CITEŞTE ŞI Cum va arăta proiectul lui Papalekas de deasupra staţiei de metrou Pipera

La finalizare, proiectul Globalworth Campus va deveni unul dintre cele mai mari parcuri de business din România, cu o suprafaţă închiriabilă de 105.000 mp şi 1.500 de locuri de parcare.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO