1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Papalekas dă 47 de milioane de euro pentru cel de-al doilea turn de birouri construit de Skanska

Suedezii de la Skanska au anunţat vânzara celei de-a doua clădiri de birouri construită pe piaţa din România către compania Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas. 

10 noi, 2015 | | ECONOMICA.net

ECONOMICA.NET a anunţat la începutul acestei luni vânzarea celei de-a doua clădiri de birouri din proiectul Green Court către compania controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. 

Prima clădire din Green Court, cu o suprafață închiriabilă de 19.500 de mp, a fost vândută companiei Globalworth la sfârşitul anului trecut pentru suma de 42 de milioane de euro. Era de aşteptat ca Globalworth să cumpere şi cea de-a doua clădire a proiectului de birouri construit de Skanska. 

Președintele Skanska Property România, Marcin Łapiński spunea la începutul lunii septembrie că "întotdeauna vom considera ca unul dintre potenţialii cumpărători pe cineva care deja a cumpărat prima clădire".

Skanska a finalizat cea de-a doua clădire din cele trei ale proiectului Green Court din nordul Bucureştiului, o investiţie de 33 de milioane de euro. Gradul de închiriere este de 72%, însă până la finele anului aceasta va fi 100% închiriată. Printre chiriaşi se numără Carrefour, Addeco şi Sanofi.

Lucrările la cea de-a treia clădire din proiectul Green Court au avansat până la etajul cinci. Imobilul va fi finalizat în luna iunie a anului viitor. 

Green Court Bucharest este primul complex de birouri dezvoltat de către Skanska în România. Este compus din 3 clădiri de birouri cu o suprafaţă totală de 54,500 mp. Complexul va fi certificat LEED Gold şi beneficiază de soluţii sustenabile care reduc amprenta negativă a clădirii asupra mediului şi îi micşorează costurile de întreţinere. Tehnologiile moderne precum faţada eficientă energetic şi sistemul de iluminare echipat cu senzori de mişcare şi intensitate, vor garanta un mediu de lucru comfortabil. Complexul oferă de asemenea spaţii de parcare şi facilităţi pentru biciclete, o curte interioară verde cu Wi-Fi gratuit şi prize de încărcare pentru maşinile electrice.

Regele Nordului 

Compania Globalworth deține cea mai mare suprafață de spații de birouri din România, cu un portofoliu de 195.000 de mp suprafață închiriabilă în mai multe clădiri de birouri, printre care BOB, BOC, Unicredit Tower, Green Court A, Nusco Tower, dar fără a fi inclusă și clădirea Cathedral Plaza. Cu noua achiziție, portofoliul lui Papalekas depășește pragul de 200.000 de mp de spații de birouri.
 
La începutul acestei luni, Globalworth a atras 53,8 mil. euro printr-o nouă majorare de capital realizată pe Bursa de la Londra, cu 18,8 milioane de euro peste nivelul estimat. Compania a anunțat că are în plan achiziția a 30 de terenuri și clădiri petnru care are nevoie de un buget de 120 de miliaone de euro. Valoarea portofoliului de propreități imobiliare deținute de Globalworth va depăși un miliard de euro dup finalizarea proiectelor aflate în derulare.
 
Globalworth este al treilea cel mai mare investitori imobiliar de pe piaţa locală în ceea ce privește valoarea portofoliului de active deţinute, în urma NEPI şi Immofinanz. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO