1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Papalekas i-a atras pe nemţii de la Elster în parcul industrial de la Timişoara

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a semnat un contract de închiriere cu filiala din România a grupului internaţional Elster pentru un spaţiu în proiectul industrial de lângă aeroportul din Timişoara. 

05 dec, 2014 | | ECONOMICA.net

Globalworth are un nou chiriaş în parcul industrial Timişoara Airport Park. Compania a semnat un contract pe o perioadă de zece ani cu Elster Rometrics, parte din grupul german Elster Group, deţinut de Bursa de la Londra, se arată în cea mai recentă comunicare a Globalworth.

Elster Group este furnizor mondial de echipamente de măsurare şi contorizare a apei, electricităţii şi gazului.

Contractul prevede închirierea unei suprafeţe de 7.000 mp într-o nouă hală în care Globalworth va investi 5 milioane de euro şi care va fi livrată în cel de-al treilea semestru al anului 2015. În plus, Elster are opţiunea de extindere pe viitor cu alţi 4.000 de mp.

CITEŞTE ŞI Papalekas a cumpărat Timişoara Airport Park cu 18 mil. euro şi îl extinde pentru Continental

Parcul industrial TAP este parţial dezvoltat cu Valeo, companie care activează în industria auto, dar şi cu cei de la Continental, producătorul german de părţi şi componente auto. Cele două companii au închiriat aproape 73.000 mp şi au opţiunea de a dezvolta noi facilităţi. În prezent, Valeo ocupă 27.474 mp de spaţii industriale, finalizate în 2011, în timp ce Continental a pre-închiriat aproximativ 45.360 mp, care vor fi livraţi în luna martie a anului viitor.

Elster este un furnizor global de contoare de gaz, electricitate, apă, cu peste 7.500 de angajaţi în peste 39 de ţări. Compania vinde produsele şi soluţiile distribuitorilor şi consumatorilor pentru utilizarea lor în proiectele rezidenţiale şi comerciale.

Filiala din România a grupului Elster a fost înfiinţată în 1994 şi are sedii la Timişoara şi Bucureşti. Elster Rometrics a avut anul trecut o cifră de afaceri de 7,8 milioane de euro, un profit de aproape 800.000 de euro şi 106 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO