Papalekas ia 180 de milioane de euro de la pensionarii canadieni pentru finanţarea afacerilor din România

Globalworth Real Estate Investments Ltd. (AIM: GWI),  companie de investiții în real-estate prezentă în România, anunță semnarea unei tranzacții de obligațiuni garantate, pe o perioadă de trei ani, în valoare de 180 de milioane de euro, subscrise integral de Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) prin filiala sa CPPIB Credit Investments Inc. și fonduri de investiții gestionate de Cairn Capital. Acesta din urmă a avut calitatea de coordonator al emiterii de obligațiuni, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - mar, 31 mai 2016, 07:05
Papalekas ia 180 de milioane de euro de la pensionarii canadieni pentru finanţarea afacerilor din România

CPPIB a investit 150 de milioane de euro iar Cairn Capital, 30 de milioane de euro.

Sumele rezultate din tranzacționarea obligațiunilor vor fi îndreptate către refinanțarea unei datorii de 100 de milioane de euro acordată defonduri de investiții gestionate de York Capital și Oak Hill Advisors în 2015 precum și către refinanțarea a 3 facilități de credit acordate către 3 filiale din România ale Globalworth. Obligațiunea este listată la bursa Channel Islands și este garantată cu patru dintre activele imobiliare ale companiei Globalworth. Prin această tranzacție, costul mediu al finanțării se reduce de la 6,2% la 5,3%.

Finalizarea emisiunii de obligațiuni depinde de respectarea unor condiții precedente specifice, care vor fi îndeplinite în scurt timp.

“Sprijinul obținut din partea unor investitori de calibru în domeniul imobiliar precum CPPIB reprezintă o recunoaștere imensă a valorii Globalworth și a poziției noastre pe piață. Am construit un portofoliu de proprietăți de care suntem mândri și vom continua să investim cu încredere oriunde vedem potențial pentru a ne consolida poziția de lider printre investitorii regionali. Globalworth are o prezență locală puternică și o expertiză demonstrată, ceea ce ne permite sa profităm de oportunitățile de investiții care apar”, a spus Dimitris Raptis, cofondator, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer al Globalworth, în comunicat

CPPIB este o organizație specializată în managementul investițiilor care investește fondurile excedentare ale Canada Pension Plan (CPP) pentru a plăti beneficiile curente în numele a 19 milioane de contributori și beneficiari. Cu sediul în Toronto și birouri în Hong Kong, Londra, Luxemburg, Mumbai, New York și Sao Paolo, CPPIB este condus independent față de Canada Pension Plan. La 31 martie 2016, fondurile CPP erau de 278,9 miliarde de dolari canadieni.

Cairn Capital este o companie cu sediul la Londra fondată în 2004, care oferă servicii complete de management al activelor de credit, consultanță și restructurare valori mobiliare. Cairn Capital are la dispoziție 11,8  miliarde de dolari, dintre care 2,1 miliarde de dolari reprezintă active gestionate la nivel discreționar.

Globalworth este deţinută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas şi a fost fondată în 2014 pentru a reuni sub aceeași umbrelă toate activele imobiliare deținute în România. Este unul dintre cei mai mari investitori în imobiliare din România, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, Nusco Tower, Green Court sau clădirea Unicredit.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...