Paravion, afaceri de 78 milioane de euro în 2016

Agenţia de turism online Paravion a raportat afaceri totale de aproximativ 78 milioane de euro în 2016, operaţiunile din România crescând cu 20% faţă de 2015, până la circa 55 milioane de euro, reiese dintr-un comunicat al companiei remis, luni, Agerpres.
Economica.net - lun, 27 mart. 2017, 09:40
Paravion, afaceri de 78 milioane de euro în 2016

Potrivit comunicatului, operaţiunile din Turcia s-au ridicat la 23 milioane de euro.

Raportat la rezultatele înregistrate în România, biletele de avion au reprezentat cel mai bine vândut produs din portofoliul Paravion, generând 84% din business-ul companiei. Topul este completat de city break-uri, vacanţe şi hoteluri, urmate de segmentele serviciilor adiţionale, precum asigurările de călătorie, care au fost la mare căutare în rândul turiştilor.

‘În 2016, tranzacţiile finalizate de pe dispozitivele mobile au înregistrat o creştere de 400% comparativ cu anul precedent, o evoluţie foarte frumoasă, la care ne aşteptam, având în vedere investiţiile realizate pe acest segment şi faptul că online-ul continuă să-şi păstreze dinamica cu care ne-a obişnuit. Suntem în perioada în care mobilitatea începe să traseze trendurile în materie de turism digital’, a declarat Remus Vişan, director general Paravion.

Potrivit acestuia, numărul tranzacţiilor de căutare generate de clienţii Paravion în 2016 a atins pragul de 175 de milioane de căutări, în creştere cu circa 40% faţă de anul precedent.

‘Capitala Olandei s-a remarcat drept cea mai populară destinaţie în rândul românilor în 2016, datorită ofertelor avantajoase pentru biletele de avion disponibile pentru această destinaţie în portofoliul Paravion, dar şi ca urmare a renumelui câştigat de Amsterdam, drept unul dintre oraşele în care o dată ajuns, îţi doreşti să rămâi pe termen nedeterminat. În topul destinaţiilor către care au zburat românii anul trecut au intrat şi Istanbul, Munchen, Paris şi Frankfurt’, a completat Remus Vişan.

Conform datelor companiei, aproximativ 35% din totalul pachetelor vândute în 2016 au fost rezervate în lunile mai şi iunie, preponderent pentru vacanţe de tip charter. Octombrie şi noiembrie au fost lunile cu cele mai multe rezervări în materie de bilete de avion, fiecare generând aproximativ 12% din totalul rezervărilor din 2016.

Aproximativ 70% din totalul pachetelor turistice vândute de Paravion în 2016 au fost achiziţionate în două rate, prima reprezentând avansul la înscriere, iar a doua fiind diferenţa achitată cu două săptămâni înainte de plecare.

Pentru anul 2017, reprezentanţii companiei mizează pe o evoluţie constantă.

‘Anul acesta ţintim o creştere de 30% a afacerilor Paravion, de până la 70 de milioane de euro’, a conchis Remus Vişan.

Agenţia de turism online Paravion operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum şi de soluţii de securitate dezvoltate de Zitec şi PayU.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...