1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Paravion: Turistul român este aventuros, cererile pentru destinaţii exotice cresc de la an la an

Turiştii români au un apetit tot mai crescut pentru destinaţii exotice, îndepărtate, pentru că le place să descopere şi să se aventureze, pachetul de cazare ajungând la 900-1.000 de euro de persoană pentru cele mai cumpărate oferte, a declarat directorul general al Paravion, Remus Vişan, într-un interviu pentru News.ro.

27 mar, 2016 | News.ro

"Vedem o creştere importantă şi pe destinaţii exotice, îndepartate, mai scumpe, însă cu un raport calitate-preţ excelent, în Iordania, Africa de Sud, Brazilia, Vietnam, Indonezia sau Peru", a afirmat Vişan, care este şi preşedinte interimar al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Cele mai căutate destinaţii exotice în acest an sunt Punta Cana, unde 11 nopţi la un hotel de cinci stele costă 900 euro/persoană, Tenerife (11 nopţi la un hotel de cinci stele costă 1.000 euro/persoană) şi Thailanda, unde un pachet de 12 nopţi de cazare la un hotel de patru stele ajunge la 1.060 euro/persoană.

"Anul acesta avem o paleta largă de destinaţii care includ şi circuite, croaziere sau vacanţe exotice, în Africa de Sud, Etiopia, Coreea de Sud, Norvegia, Antarctica sau Insulele Canare. Turistul român este aventuros, îi place să descopere, observăm de la an la an cereri tot mai mari pentru astfel de zone", a spus Vişan.

Cei care au început să îşi planifice vacanţa de vară au optat pentru insulele greceşti - Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar şi pentru Malloca, Tenerife, Cipru, Croaţia, Portugalia sau Turcia.

Pentru o săptămână în insulele greceşti, la Lekfada, Creta, Skiathos sau Parga, preţurile sunt încă reduse, cu până la 20%, la ofertele early booking.

"Dacă ne referim la cei care au optat pentru destinaţiile tradiţionale de vară, majoritatea a ales anul acesta Creta sau Antalya, sejururile pentru pachetele charter tradiţionale în Grecia sau Turcia fiind rezervate în special în lunile iulie-august", a adăugat şeful celei mai mari agenţii de turism online.

Totuşi, Vişan le recomandă turiştilor să nu se aventureze în destinaţii aflate în proximitatea conflictelor armate din Orientul Mijlociu.

Paravion, deţinută de fondul de investiţii GED Capital, estimează o cifră de afaceri de 60 milioane de euro anul acesta pe plan local, în creştere cu 30% faţă de 2015. Consolidat cu cifra de afaceri a Bavul.com, business-ul pe care îl operează în Turcia, vizează afaceri de peste 80 milioane euro în 2016.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO