Sector 6: Taxa de închiriere a unui loc pentru parcările smart parking, majorată la 130 de lei/lună (proiect)

Consiliul Local Sector 6 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect ce prevede majorarea taxei de închiriere a unui loc pentru parcările supraterane smart parking la 130 de lei pe lună, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 17 feb. 2021, 07:36
Sector 6: Taxa de închiriere a unui loc pentru parcările smart parking, majorată la 130 de lei/lună (proiect)

Proiectul prevede că pentru pensionari preţul pentru un loc închiriat este de 100 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (A.D.P.D.U.) Sector 6 sau în sistem online.

Proiectul modifică articolul 2 din hotărârea Consiliului Local nr. 192/2009 privind aprobarea modului de atribuire a contractului de închiriere tip, precum şi a taxei de închiriere a unui loc pentru parcările supraterane smart parking, aşa cum a fost transformat prin hotărârea Consiliului Local nr. 113/2015, ce prevede că preţul unui loc închiriat este de 115 de lei/lună.

Raportul de specialitate al proiectului explică necesitatea majorării taxei prin faptul că parcările supraterane smart parking au peste 10 ani de funcţionare, motiv pentru care necesită cheltuieli pentru reparaţii de aproximativ 1,3 milioane de lei.

În vederea efectuării serviciilor de întreţinere şi reparare a parcărilor supraterane tip smart parking pentru anul 2020, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a plătit 1.225,70 lei/modul/lună. Fiecare modul este utilizat pentru parcarea a maximum 12 autoturisme. Având în vedere preţul de 115 lei/loc parcare, rezultă că, în condiţiile în care sunt ocupate toate cele 12 locuri ale unui modul, A.D.P.D.U. Sector 6 încasează lunar pentru fiecare modul suma de 1.380 lei. Reiese că veniturile încasate de A.D.P.D.U. Sector 6 pentru fiecare modul tip smart parking sunt de 1.380 lei, în condiţiile în care cheltuielile pentru întreţinere sunt de 1.225,70 lei, rezultând o diferenţă de doar 154,30 lei/modul. Ţinând cont că A.D.P.D.U. Sector 6 are în administrare un număr de 54 module, rezultă că în anul 2020 instituţia înregistrează o diferenţă de 8.332,20 lei din activitatea de închiriere a locurilor de parcare prin module de tip smart parking, prevede sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...