1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Parchetul cere dizolvarea Hexi Pharma şi pedepse maxime

Dizolvarea HexiPharma şi pedeapsă maximă pentru directorul general al companiei farmaceutice. Asta cer procurorii în dosarul dezinfectanţilor diluaţi, în timp ce avocaţii inculpaţilor vor achitarea. Joi a avut loc la Tribunalul Bucureşti ultimul termen în cazul HexiPharma. Decizia judecătorilor în cazul inculpaţilor se va da săptămâna viitoare, însă nu va fi definitivă, potrivit Digi24.ro

17 ian, 2019 | ECONOMICA.net

Flori Dinu, directorul general Hexi Pharma: Din punctul meu de vedere, scopul principal al acestui scandal, al acestui scenariu, a fost eliminarea de pe piață a celui mai important producător de dezinfectanți din România. Iar al doilea scop a fost de a găsi un vinovat pentru situația din sistemul sanitar. Numai că, la 3 ani după izbucnirea scandalului, apar noi probleme, din ce în ce mai grave.

Reprezentanţii Hexi Pharma spun că infecţiile din spitale nu au fost provocate de produsele diluate, vândute de companie. Procurorii însă îi acuză că au înşelat peste 300 de spitale, care au fost convinse că au cumpărat produse testate, potrivit Digi24.ro

Acuzaţiile Parchetului General: Flori Dinu avea cunoştinţă despre cele întâmplate şi fusese informată despre concentraţiile substanţelor active. În 2013 apare prima plângere de la o unitate sanitară că sunt bacterii. Cu toate astea, reprezentanţii Hexi Pharma nu au făcut nimic.

Scandalul Hexi Pharma a început în luna mai 2016. Fostul patron, Dan Condrea, s-a sinucis la scurt timp de la începutul anchetei. În cazul actualului director general Hexi Pharma, Flori Dinu, dar şi a unui fost angajat, judecătorii vor da o decizie pe 23 ianuarie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO