1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Parchetul General: Ancheta privind OUG 13 este în curs. Procurorul are obligaţia de a asigura aflarea adevărului

Parchetul General anunţă că ancheta privind OUG 13 este în curs de desfăşurare şi priveşte săvârşirea infracţiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals intelectual, subliniind că procurorul 'are obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului'.

13 mar, 2017 | Agerpres

Într-un comunicat transmis luni, Parchetul General a făcut câteva precizări, având în vedere solicitările primite din partea mass-media, referitoare la cursul cauzei cunoscută generic sub denumirea de 'OUG 13', în contextul publicării motivării deciziei Curţii Constituţionale nr. 68 din 27 februarie, 'precum şi unele speculaţii apărute în spaţiul public pe aceeaşi temă'.

'Cauza se află pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, investigaţia este în curs şi priveşte următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual', declară Parchetul General.

Parchetul precizează că dosarul a fost înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică ca urmare a declinării acestuia de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Această structură a fost investită cu o cauză privind săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală, respectiv: favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev.de art. 8 alin 1 lit.b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri; fals intelectual.

'Potrivit dispoziţiilor legale, procurorul are obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei pe care a fost investit să o soluţioneze, controlul asupra actelor şi măsurilor dispuse de către procuror fiind realizat de către instanţa de judecată', mai spune Parchetul General.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO