Parcul Drumul Taberei nr. 38 a fost redeschis pentru public

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a redeschis astăzi pentru membrii comunității Parcul Drumul Taberei nr. 38. După ample lucrări de reamenajare, acest parc este pus la dispoziția vizitatorilor într-o variantă modernă, curată, civilizată, potrivită tuturor categoriilor de vârstă, de la cei mici până la seniori.
Economica.net - joi, 24 sept. 2020, 07:55
Parcul Drumul Taberei nr. 38 a fost redeschis pentru public

     „Mă bucur să ne reîntâlnim aici, în Drumul Taberei, pentru a vă prezenta o nouă zonă verde, modernizată la standarde de o calitate impecabilă. Parcul de aici, de la numărul 38, vine în completarea lucrărilor de regenerare urbanistică a întregii zone, care își reia, pe zi ce trece, frumusețea de altădată.

     Aici, am reușit să creștem suprafața utilă cu mai bine de 40%, după ce construcțiile ilegale au fost îndepărtate. Anterior, Parcul Drumul Taberei 38 ajunsese într-un stadiu avansat de degradare şi nu mai corespundea normelor de siguranţă actuale”, a spus primarul Gabriel Mutu.

     Noul parc de la Drumul Taberei nr. 38 beneficiază de dotări multiple, prin care este încurajată petrecerea unui timp de calitate în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cei mici au la dispoziție balansoare, tobogane, leagăne și ansambluri de joacă noi.

     „Pentru siguranţa copiilor, pe toată suprafaţă locului de joacă s-a montat aceeași pardoseală elastică antitraumă pe care o avem în toate locurile de joacă modernizate în ultimii 4 ani. Materialul este special conceput pentru a permite o foarte bună permeabilitate a apei, astfel încât cei mici pot accesa parcul în orice anotimp.

     Tinerii și adulții sunt invitați să facă mișcare în aer liber pe noul teren multisport sau să se relaxeze pe băncile de odihnă ale parcului, în timp ce admiră jocurile de apă ale fântânii arteziene.

     Parcul Drumul Taberei 38 beneficiază de spații verzi refăcute integral cu gazon, sistem automat de irigații, mobilier urban nou și un țarc dedicat prietenilor noștri necuvântători”, a mai explicat edilul.

     Investiția pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei nr. 38 de ridică la aproximativ 650.000 de lei, bani proveniți integral de la bugetul autorității locale a Sectorului 6.

Te-ar mai putea interesa și
Noi atacuri asupra centralei atomice din Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc
Noi atacuri asupra centralei atomice din Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc
Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc din nou pentru atacurile asupra centralei atomoelectrice din Zaporojie, ocupată de trupele ruse şi în direcţia căreia au fost efectuate sâmbătă noi......
Vacanța de vară: Cum evitați aglomerația de pe aeroportul din Otopeni
Vacanța de vară: Cum evitați aglomerația de pe aeroportul din Otopeni
Peste 700 de zboruri de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni au săptămânal întârzieri în această ...
Economia britanică a scăzut în trimestrul 2 cu 0,1% față trimestrul 1
Economia britanică a scăzut în trimestrul 2 cu 0,1% față trimestrul 1
Economia Marii Britanii s-a contractat în trimestrul al doilea cu 0,1% faţă de trimestrul anterior, din cauza impactului ...
Agenţia Spaţială Europeană negociază cu SpaceX utilizarea temporară a lansatoarelor sale, în locul rachetelor rusești Soyuz
Agenţia Spaţială Europeană negociază cu SpaceX utilizarea temporară a lansatoarelor sale, în locul rachetelor rusești ...
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a început discuţii tehnice preliminare cu SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, ...