1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Părinţii lui Bogdan Olteanu şi fosta soţie, la DNA

Părinţii fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu au ajuns luni dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie.

12 sep, 2016 | Agerpres

Procurorii DNA i-au citat pe părinţii lui Bogdan Olteanu pentru a fi audiaţi, dar şi pe fosta soţie a acestuia. Potrivit unor surse judiciare, cei trei vor da declaraţii în faţa procurorului în calitate de martori.

La intrare în sediul DNA, niciunul nu a dorit să facă declaraţii presei.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au interzis, la începutul lunii, lui Bogdan Olteanu să comunice cu părinţii săi şi fosta soţie pe timpul cât de află în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO