1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Parisul ia în calcul posibilitatea de a nu mai livra Rusiei navele Mistral

Franţa ar putea să nu mai livreze Rusiei navele Mistral în cazul în care situaţia din Ucraina nu se va schimba, a declarat vineri ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, potrivit Ria Novosti.

05 dec, 2014 | Agerpres

'În acest moment, noi nu le vom livra şi s-ar putea să nu le livrăm niciodată. Rusia este în temă cu această evoluţie', a declarat el, într-o intervenţie la postul de radio BFMTV. Parisul va urmări îndeaproape cum va evolua situaţia din Ucraina şi în funcţie de aceasta va lua o decizie, a adăugat ministrul francez.

'În prezent, nu sunt întrunite condiţiile pentru aceasta, ele însă ar putea apărea într-o zi', a spus el, subliniind că Franţa nu poate efectua aceste livrări în actuala situaţie tensionată, când nu se respectă principiul inviolabilităţii frontierelor.

Primul portelicopter de desant din clasa Mistral, 'Vladivostok', urma să fie predat la 14 noiembrie părţii ruse. Preşedintele francez Francois Hollande a decis însă să suspende această livrare din cauza situaţiei din Ucraina, unde ostilităţile continuă, în pofida armistiţiului din 5 septembrie.

Rusia a pregătit toate documentele pentru a acţiona în justiţie Franţa, dacă cele două portelicoptere nu vor fi livrate conform contractului, a declarat joi consilierul preşedintelui rus pentru cooperare tehnico-militară, Vladimir Kojin.

'Am pregătit deja toate documentele' pentru Curtea Europeană de Arbitraj, a răspuns el la o întrebare a agenţiei de presă TASS, evitând să precizeze termenul la care vor fi depuse aceste acte.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO