Parlamentarii dau votul final pentru bugetul de stat şi bugetul asigurărilor pe 2014

Senatorii şi deputaţii vor da, miercuri, votul final la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2014, aceştia adoptând, marţi seară, după nouă ore de dezbateri, bugetele pe 2014 pentru toţi ordonatorii principali de credite.
Economica.net - mie, 04 dec. 2013, 05:36
Parlamentarii dau votul final pentru bugetul de stat şi bugetul asigurărilor pe 2014

De asemenea, parlamentarii se vor pronunţa prin vot miercuri şi asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014.

La finalul şedinţei, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să supună votului final tot marţi seară proiectul de buget.

„Dacă tot am stat până noaptea, hai să votăm şi bugetul naţional. Suntem aici, ne-a apucat noaptea, hai să îl votăm”, a spus acesta.

Propunerea a fost, însă, respinsă de Zgonea.

Potrivit proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 100.932,3 milioane de lei, iar la cheltuieli în sumă de 119.254,6 de lei, cu un deficit de 18.322,3 milioane de lei.

Potrivit anunţului lui Valeriu Zgonea, Birourile Permanente reunite se vor întruni, miercuri dimineaţă, de la ora 10.00, iar şedinţa în plenul reunit al Parlamentului va începe o oră mai târziu.

El a adăugat că în şedinţa de miercuri Parlamentul ar mai putea să ia act de rapoartele de activitate ale unor instituţii precum Autoritatea Electorală Permanentă, SRI, CNCD, CNVM şi CSA.

Proiectul de lege prevede şi autorizează, pentru anul 2014, veniturile pe capitole şi subcapitole şi cheltuielile pe destinaţii şi ordonatori principali de credite pentru bugetul de stat, bugetele Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, creditelor externe, fondurilor externe nerambursabile şi activităţilor finanţate integral din venituri proprii.

Proiectul de lege a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, Consiliul Economic şi Social şi de comisiile sesizate pentru avizare ale Parlamentului.

Amendamentele formulate de grupurile parlamentare ale PDL şi UDMR au fost respinse în totalitate, proiectul de lege fiind adoptat în varianta propusă de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Au fost, de asemenea, dezbătute şi adoptate cele 10 anexe ale actului normativ, cu subdiviziunile lor, acestea făcând parte integrantă din textul legii.

Preşedintele Băsescu a discutat, marţi, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenţi miniştrii Chiţoiu şi Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Şeful statului a afirmat, în declaraţia de presă susţinută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas „inflexibil”, respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.

Anterior afirmaţiei lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de „inflexibilă”, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

„Preşedintele Băsescu va respinge legea, va sesiza CC, rugămintea mea a fost să le facă într-un termen rezonabil, să avem bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici că da, nici că nu”, a spus premierul, pe holul Parlamentului.

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile proprii și a menținut prețul benzinei....
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card mai ușor de folosit?
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card ...
Numărul unic #7458 a fost accesat de peste 11 milioane de ori în 2023, doar pentru plata călătoriilor cu mijloacele STB ...
Grupul Bobnet aduce 490.000 de dolari pentru consolidarea fabricii de la Ploiești unde produce dispozitive IoT pentru export
Grupul Bobnet aduce 490.000 de dolari pentru consolidarea fabricii de la Ploiești unde produce dispozitive IoT pentru export
Grupul Bobnet majorează cu 490.000 de dolari capitalul social al Bob IoT Enterprise, fabrică unde se produc mai multe dispozitiv ...