Parlamentul a adoptat Legea bugetului și Legea bugetului asigurărilor sociale pe 2022. USR a anunțat că le va ataca la CCR

Plenul reunit al Parlamentului a finalizat joi discuţiile pe marginea proiectului bugetului de stat şi celui al asigurărilor sociale de stat pe 2022. Joi, Bugetul de stat pe 2022 a fost adoptat. De asemenea, a fost votat şi Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2022, relatează RomaniaTV.net.
Ion Dobreanu - joi, 23 dec. 2021, 13:42
Parlamentul a adoptat Legea bugetului și Legea bugetului asigurărilor sociale pe 2022. USR a anunțat că le va ataca la CCR

Bugetul de stat pentru 2022 a fost adoptat. Au fost înregistrate 294 voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”.

De asemenea, proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat a întrunit 291 voturi „pentru” şi 119 „împotrivă”.

Proiectul bugetului de stat pentru 2022 şi cel al asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

USR va ataca Proiectul bugetului de stat pentru 2022 şi cel al asigurărilor sociale de stat la Curtea Constituţională.

Dan Barna a anunţat de la tribuna plenului reunit că USR va ataca la Curtea Constituţională ambele proiecte pentru că propunerile legislative îi discriminează pe români şi sunt făcute de către coaliţia de guvernare doar pentru clientela politică.

„S-a adoptat astăzi un buget al clientelismului, un buget care a probat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat niciun amendament de la USR. USR va ataca la CCR acest buget”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a mai spus că „este de neacceptat ca cetăţenii româniei, cei care au votat USR in comunităţile cu primari USR, să nu se regăsească în acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PPUSL, partid neparlamentar, să fie finanţat prin acest buget, printr-o şmecherie a PNL-PSD”, precizează RomaniaTv.net.

Dan Barna a adăugat că preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a transmis USR că unele amendamente la buget vor fi acceptate, însă ulterior acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„USR a avut toată disponibilitatea pentru a găsi o soluţie (…) Aseară se ajunsese la o soluţie, de dimineaţă, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu mi-au spus că înţelegerea şi acordul principial are toţi cetăţenii României ar fi benefiat de buget nu mai este valabilă”, a afirmat Barna.

Miercuri, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au aprobat proiectul Legii bugetului de stat şi pe cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Ulterior, parlamentarii au dezbătut pe articole, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, bugetul pe anul viitor.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament.

Comisiile de buget-finanţe au finalizat, miercuri, rapoartele la cele două proiecte, după dezbateri de aproximativ 15 ore, pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri. Au fost acceptate câteva amendamente faţă de forma iniţială a proiectului bugetului de stat, printre altele şi majorarea bugetului Camerei Deputaţilor.

În plenul Parlamentului, prim-ministrul Nicolae Ciucă declara că bugetul pentru 2022 este unul responsabil, echilibrat şi realist.

„Avem în faţă un buget echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia pe termen mediu şi lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană. România are o viziune responsabilă de politici fiscale şi bugetare, o strategie de consolidare fiscală graduală, care să potenţeze şi să menţină creşterea economică la un nivel de peste 4-5% pe orizontul de referinţă, fiind conştientă că trebuie să utilizeze toate pârghiile pentru a pregăti economia în eventualitatea unor şocuri viitoare”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...