1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Parlamentul a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu de la șefia ANCOM

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au luat act, luni, de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte ANCOM şi a lui Şerban Iliescu din funcţia de preşedinte al Consiliului legislativ, relatează Agerpres.

05 oct, 2020 | Agerpres

Demisia lui Grindeanu de la președinția Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii era una așteptată, ținând cont că el a revenit în politică o dată cu Congresul PSD din 22 august, când a fost ales prim-vicepresdinte al social-democraților. Regulamentul ANCOM interzice președintelui și vicepreședinților instituției să dețină și calitatea de membru de partid. În cazul unei înregimentări politice, ei au la dispoziție trei luni să renunțe la funcție.

Sorin Grindeanu ocupa funcția de președinte al ANCOM începând din noiembrie 2017, mandatul la șefia acestei  instituții fiind de șase ani. Sâmbătă (03.10.2020), ziarul Libertatea a scris că Sorin Grindeanu le-a trimis angajaților ANCOM un mail prin care-i anunța de demisia sa.

"Vă anunț că mi-am depus la Parlament demisia din funcția de președinte al Autorității, ceea ce înseamnă că mandatul meu se va încheia pe dată de 16 octombrie”, a scris Grindeanu într-un email intern.

De asemenea, conducerea Parlamentului a luat act şi de demisia lui Sorin Gheorghe Popescu din funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului legislativ.

Termenul de depunere a propunerilor pentru cele trei funcţii este vineri, 9 octombrie, urmând să se facă audieri în comisii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO