Parlamentul a votat pentru adoptarea proiectului privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat

Parlamentul a adoptat, joi, în forma prezentată de Guvern, proiectul privind aprobarea OUG nr.51/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, informează Agerpres.
Economica.net - joi, 18 iun. 2020, 13:07
Parlamentul a votat pentru adoptarea proiectului privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat

În cazul proiectului de act normativ s-au înregistrat 343 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” şi două abţineri.

La bugetul asigurărilor sociale de stat se propune, în principal, diminuarea veniturilor curente ale sistemului public de pensii cu 6,042.376 miliarde lei şi majorarea cu aceeaşi sumă a subvenţiei acordate de la bugetul de stat.

Bugetul asigurărilor pentru şomaj prevede majorarea veniturilor sistemului asigurărilor pentru şomaj cu suma de 1,346.270 miliarde lei, precum şi diminuarea veniturilor curente cu 114,941 milioane lei.

Proiectul mai propune modificarea cheltuielilor sistemului asigurărilor pentru şomaj în sensul majorării cu 4 miliarde de lei la titlul „Asistenţă socială” pentru plata indemnizaţiei pentru şomaj şi a celei care se acordă în conformitate cu prevederile din OUG 30/2020.

O altă modificare din proiect la capitolul bugetului asigurărilor pentru şomaj vizează majorarea cu 100 de milioane de lei la titlul „transferuri între unităţi ale administraţiei publice” pentru plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru şomeri.

Totodată, se propune majorarea cheltuielilor Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, la titlul „Alte cheltuieli”, cu suma de 1,5 miliarde lei, pentru plata indemnizaţiei în conformitate cu prevederile legii 19/2020.

Proiectul de act normativ mai prevede includerea sumei de 1,452 miliarde lei ce urmează a fi primită din fonduri europene pentru programe operaţionale finanţate din cadrul financiar 2014-2020.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...